Velkommen i køkkenet

Det er efterår og sæson for rodfrugter. Til ære for en rødbede-elskende veninde og til glæde for alle, der har fået ovnbagte rodfrugter nok i deres liv (deriblandt mig – der er for mange ovnbagte rodfrugter i verden) lægger jeg ud med en opskrift på rodfrugter – evt. rødbeder – som ikke er ovnbagte.

Det er en lille, lækker tilbehørsting, ikke en hovedret.

Du skal bruge:
En rodfrugt
En flydende smag
Prikker

Fremgangsmåde:
Riv rodfrugten. Bland den med den flydende smag og slut af med at drysse prikkerne ovenpå. Brug f.eks. rødbeder, creme fraiche som den flydende smag og hakkede, grønne, syltede chilier som prikker. Eller pastinakker, saft fra en appelsin som flydende smag og hakkede valnødder som prikker. Find selv på andre kombinationer med din egen yndlings-rodfrugt.

Solvej

Dette indlæg blev udgivet i Årets gang, Fyld-selv-ud-opskrifter og tagget , , . Bogmærk permalinket.