Opfind din egen salat

Det er nemt og sjovt at komponere sin egen, anderledes salat. Foto: Solvej D. Rasmussen

This recipe in English, please!

De fleste mennesker kan improvisere en salat, for eksempel af feta, iceberg, cherrytomater og måske et rødløg eller en agurk, men særlig spændende er det ikke, og det ender tit med at blive den samme salat hver gang.

Her er en fyld-selv-ud-opskrift, som for det første fører til, at du får en mere kreativ oplevelse i køkkenet, og for det andet – forhåbentlig – giver dig en lækker, anderledes salat. Opskriften på salaten på billedet kommer længere nede.

Du skal bruge:
En interessant grøntsag
Fyld
Noget rødt
Noget på glas
Prikker

Fremgangsmåde:
Der skal være noget ekstraordinært i salaten. Det er din interessante grøntsag. Når du skal finde den, så gå efter en, der inspirerer dig og som ikke plejer at blive brugt i salat. Agurker og tomater er med andre ord IKKE interessante grøntsager i den her sammenhæng. Men fem-syv orange mini-peberfrugter kunne måske godt være det?
Fyld er i den her sammenhæng salatblade – alle slags kan bruges. De danner substansen og gør salaten til en salat.
‘Noget rødt’ er med, fordi den røde farve på nærmest magisk vis liver og vækker appetitten. Det gælder al slags mad. Her i salaten kan du bruge rød peber, røde tomater, tørrede tranebær og alt andet rødt.
‘Noget på glas’ er for eksempel marinerede hvidløg, grillede artiskokker, pesto eller hvad du nu synes, der står og ser lækkert ud på hylden nede i supermarkedet. Ting på glas er som oftest syltede, og derfor skal der ikke for meget af denne ingrediens i din salat. Så bliver smagen for dominerende.
‘Prikker’ er også med til at gøre salaten indbydende at se på. Det kan være oliven, cashewnødder, gulerodsskiver, ananastern eller noget andet i små stykker, som giver den visuelle effekt af prikker.

Kapersbær er en af mine yndlings-ting-på-glas. Foto: Solvej D. Rasmussen

Den på billedet:
I salaten på billedet er den interessante grøntsag specialtomater, som har en helt speciel armygrøn nuance sammen med en mørk rød. Blommetomater er ‘noget rødt’, de smukke, feminine kapersbær er ‘noget på glas’ og rucola er fyldet. Prikkerne består af græskarkerner. Salaten er anrettet på et fad i stedet for i en skål, det ser ligesom lidt finere ud :)

Specialtomater i armygrøn og rød. Foto: Solvej D. Rasmussen

Dette indlæg blev udgivet i Fyld-selv-ud-opskrifter, Salat. Bogmærk permalinket.

3 Responses to Opfind din egen salat

Der er lukket for kommentarer.