Kartoffelsalat med krydderurter – opfind din egen variant

Foto: Solvej D. Rasmussen

En nem opskrift, der gør det sjovere at spise kogte kartofler. Du kan opfinde din egen yndlingsversion, eller du kan improvisere en ny variant afhængigt af, hvad du lige har i køkkenet. Hvis du bare gerne vil lave den på billedet, så scroll ned i bunden af indlægget. Der finder du en eksakt opskrift :)

Spis de her kartofler sammen med de her frikadeller – det er nem og lækker aftensmad.

Du skal bruge:
Kartofler
Grønne blade
Prikker

Fremgangsmåde:
Kog kartoflerne med eller uden skræl. Retten bliver bedst, hvis du bruger små, lækre kartofler og sundest, hvis du bruger kartofler med skræl. De må endelig ikke koge for længe, for de skal være faste, så du kan røre dem rundt uden at de smatter ud. Cirka 10 minutter for en lille kartoffel. Hæld vandet fra og put straks de to andre ingredienser op i gryden til kartoflerne. Rør det hele rundt med en træ-grydeske, sådan at du bruger varmen fra gryden til at få smagen frem i de to andre ingredienser. Server straks!

Rør rundt med en trægrydeske. Foto: Solvej D. Rasmussen

Grønne blade kan være alle slags grønne blade. Det kan være friske, grønne krydderurter, men det kunne også være rucola, feldsalat eller baby-spinatblade. Vælg den, der ser mest tiltrækkende ud i køledisken, eller den, du lige har i køkkenvindueskarmen.

Prikker lyder måske skørt, men prikker er utroligt lækre! De får simpelthen maden til at se mere lækker ud. Prøv at tænke i prikker også i andre retter. Man kan skabe prikker med oliven, nøddeflager, soltørrede tomater, feta eller hvad som helst, som giver den visuelle effekt af prikker, og som du kan lide smagen af.

Klar til kartoffelsalat. Foto: Solvej D. Rasmussen

Den på billedet:
Jeg har brugt brøndkarse som de grønne blade – det har en dejlig, lidt stærk smag. Til prikkerne har jeg brugt noget, som producenten kalder olivensalat. Det fås på et glas fra firmaet Paradiso, består af oliven, peberfrugt med mere i olie og smager utroligt godt sammen med de kogte kartofler.

Kartoffelsalat med feta og rød basilikum:
Jeg har også lavet denne ret med feta og rød basilikum. Det smager fantastisk og ser knaldgodt ud :)

Dette indlæg blev udgivet i Fyld-selv-ud-opskrifter. Bogmærk permalinket.

1 Response to Kartoffelsalat med krydderurter – opfind din egen variant

Der er lukket for kommentarer.