Chokoladecookies uden hvede

20111023-170357.jpg

Laurits på 11 har bagt chokoladecookies i dag og gik meget op i, at de skulle være uden hvedemel, så jeg kunne smage. Opskriften er fra Politikens Børnenes koge-bagebog. Vi erstattede blot hvedemelet med rismel. Det fungerede fint – det gør det som regel, når der ikke skal så meget mel i og når det ikke er gærbrød. Se for eksempel opskriften på brownies uden hvedemel.

For at bage cookies skal du gøre sådan her: 100 g brun farin, 100 g sukker og 125 g smør blandes rigtigt godt. Kornene fra en vaniljestang blandes i og et æg røres i. 1 tsk bagepulver, 150 g rismel og 1/2 tsk salt blandes og røres i. Til sidst røres 60 g hakkede hasselnødder og 175 g hakket mørk chokolade i. Trilles til kugler, som flyder ud, når du bager dem i cirka ti minutter ved 175 grader.

Tak for cookies, Laurits!

Dette indlæg blev udgivet i Kager uden hvede. Bogmærk permalinket.

6 kommentarer til Chokoladecookies uden hvede

  1. Rigmor Rasmussen skriver:

    sikke nogle fine kager du har bagt Laurits !
    de ser meget vellykkede ud.
    hilsen mormor

  2. Inge Hald skriver:

    Mums, de ser godt nok lækre ud.

  3. Lotte Bang Steffensen skriver:

    Har lige bagt cookies…..
    Det hele er flydt ud til en stor masse, ved ikke lige hvad der skete der.

    Nogen andre der har prøvet opskriften??

    • Solvej skriver:

      Øv. Hvor irriterende.
      Jeg har brugt opskriften et par gange, og de flyder ud, men aldrig i den grad, du nævner der. Jeg kan vist desværre ikke være til megen hjælp, håber, der er andre, der kan.
      Hilsen Solvej

    • Susanne skriver:

      Så fik jeg prøvet at bage disse cookies. Dvs. jeg lod mig inspirere af opskriften, så den mørke chokolade blev skiftet ud med et par dobbelt daim, og puttede lidt flere hasselnødder i, i alt 90-100 gram.
      Ja, mine flød også ud, men jeg var forberedt på det, så jeg puttede i alt 9 klatter dej pr bageplade og det passede perfekt.
      Resultatet er blevet nogle sprøde og luftige cookies.

      Tak for en god blog, som også følges på Facebook :-)

      • Solvej skriver:

        Hej Susanne,
        Tak for din dejlige, inspirerende kommentar, den var desværre røget i spamfilteret, så jeg har først set den nu.
        Det lyder da helt kanon med daim i kagerne! Det vil jeg prøve meget snart.
        Og selvtak fordi du er med på facebook :-)
        Mange hilsner fra Solvej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA code