Efteråret spreder død og hygge i haven

Det er halloween i haven. Stauderne står som raslende skeletter, efter at nattefrosten ribbede dem for blade. Blommetræet er et genfærd af sig selv, med et enkelt gult blad vippende i en spindelvævstråd.

Men i køkkenhaven er der liv: persille og knaldorange gulerødder. Og lupinerne blomstrer i efterårshaven, som om det var midt på sommeren. Jeg ved ikke, hvad der skal til for at slå lupiner ihjel. Måske at stå i en potte? Her står de i tør, mager jord og bliver hvert forår ædt af en meget sulten hare, og de er fuldstændig ligeglade. Se bare her. Billedet er taget i dag.

Dette indlæg blev udgivet i Årets gang, Køkkenhaven. Bogmærk permalinket.

5 Responses to Efteråret spreder død og hygge i haven

 1. Inge Hald skriver:

  På min altan er der også stadig liv i persillen, og min klokkeblomst har heller ikke helt opgivet ævred. Den har blomstret trofast lige siden april. Ret imponerende. Også ret imponerende hvor flot dine lupiner står. Måske skal jeg overveje at så sådan nogle i en krukke til næste altan-sæson.

  • solvej.d.r. skriver:

   Prøv det, jeg hører gerne om hvordan de tager det. Du kan få masser af selvsåede småplanter herfra! Men de laver en kæmpestor tyk rod, så måske er de ikke de bedste altanplanter.

 2. Randi skriver:

  Her er det roserne, der giver farveglimt i haven – de blomstrer meget flottere, end de har gjort hele sommeren.
  Apropos dit uhyggetema: har du erfaring med hjemmeavlede halloweengræskar?

  • solvej.d.r. skriver:

   Nej, det kan jeg ikke prale med. Vi havde engang nogle fra sådan en børnevenlig frøpose. Det jeg bedst kan huske var, hvordan græskarret smattede totalt ud efter en uge ved hoveddøren…

 3. Rigmor Rasmussen skriver:

  jeg har Hortensiaer med farve på endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA code