Krydderurterne savner planteskolen

Foto: Solvej D. Rasmussen

I det her lange, smalle bed foran vores køkkenvindue har der stået nogle hostaer og astilber og tørstet i et par år. Hosta elsker skygge og astilbe elsker sump. Bedet her er tørt, varmt, stik syd og ind mod huset. Jeg kunne ikke have valgt en dårligere kombination af planter og placering, så i år stod der på have-listen, at jeg skulle plante tørketålende planter her i stedet. Men hvilke?

Krydderurter selvfølgelig. Salvie, timian, estragon og rosmarin elsker varm, tør jord, og bedet ligger lige ved siden af døren, som går fra køkkenet ud i haven. På billedet ser de stadig lidt ‘uhu-hvad-blev-der-af-planteskolen?’-agtige ud, men hvis man skal dømme efter den lille citronmelisse, som jeg købte i en potte i en grøntsagsafdeling engang og naivt satte ud i urtehaven, hvorefter den blev enorm og såede sig selv overalt og ville have overtaget verdensherredømmet, hvis jeg ikke havde gravet den op, da den var en meter bred – så skal de nok vokse til.

Det er salvie forrest, bjergmynte til venstre og timian til højre.

Dette indlæg blev udgivet i Køkkenhaven. Bogmærk permalinket.

1 Response to Krydderurterne savner planteskolen

Der er lukket for kommentarer.