Hurtig kagecreme med bær

Bruge den nemme kagecreme med bær til lagkage, vandbakkelser eller roulade. Foto: Solvej D. Rasmussen

Den her kagecreme er ufatteligt nem og smager fantastisk godt i lagkage, vandbakkelser eller til et stykke kage. Allerbedst smager den sammen med kager med glasur eller marcipan, hvor det søde, det syrlige og det fede går op i en højere enhed.

Du skal bruge:
Flødeskum
Årstidens bær
Sukker

Fremgangsmåde:
Blend bærrene med sukker. Bland bær og flødeskum sammen, indtil du synes, cremen har den rigtige smag og den rette lyserøde nuance. Du kan bruge syltetøj i stedet for bær og sukker (så kan det umuligt blive enklere). Til fødselsdagslagkagen i oktober brugte jeg tyttebær-syltetøj, fordi oktober er sæson for tyttebær, og der er et eller andet rart ved at følge med i årstiderne og spise sæsonen. Hindbær smager helt vildt af sommer.

Når det gælder bær fra supermarkedet, både friske og frosne, er det en god ide at koge dem eller skolde dem, inden du bruger dem, for at fjerne bakterier. Bær fra haven skal bare skylles.

Dette indlæg blev udgivet i Årets gang, Fyld-selv-ud-opskrifter. Bogmærk permalinket.