Nytårsmenuen: Persillerod, vildsvin, æbleis

I år starter vi nytårsaften med at sprænge os selv i luften. Fordi bordkortene er lavet af bordbomber, med billeder af os på låget. Find dit billede og fyr af. Ak ja, som mor til to drenge kommer man helt naturligt til at holde af alt, hvad der kan eksplodere.

Menuen i aften er persillerodssuppe, vildsvinekølle og æbleis med karamelsauce. Der er jo tradition for, at man skal spise fin mad fra frankosfæren nytårsaften, gerne med hummere, vagtler, rådyr og andre eksklusive ting, man aldrig får til hverdag. Så det gør vi også.

Børnene sætter ikke pris på en smuk skaldyrssalat (og de udgør trods alt halvdelen af selskabet). Derfor starter vi med persillerodssuppe. De er altid glade for grøntsagssuppe, af en årsag, som jeg ikke kan gætte.

Hovedretten – vildsvinekøllen – har jeg marineret i æblecider tilsat rødløg, citrontimian, rosa peberkorn og letknuste enebær.

Til dessert har vi lavet æbleis efter Skye Gyngells smukke og dejlige kogebog ‘Mine bedste ingredienser’. Selvfølgelig ligner vores æbleis ikke hendes på billedet. Blandt andet skete der det, da jeg vovede mig ud i butikkerne 3. juledag, at en ismaskine (som hun bruger) kostede 1200 kr. Så den blev sparet væk, og vi har lavet isen i fryseren (‘vi’ er mig og drengene), hvilket sikkert giver en lavere lækkerhedsfaktor. Men frossent bliver det da :)

Nu skal jeg ud og tænde for ovnen til svinet. I ønskes alle et dejligt, lykkebringende 2012 og på gensyn her på bloggen til næste år.

Kærlig hilsen Solvej

Dette indlæg blev udgivet i Årets gang. Bogmærk permalinket.

2 Responses to Nytårsmenuen: Persillerod, vildsvin, æbleis

 1. Gitte skriver:

  Jamen du er jo fuld af gode ideer Solvej – den med bordbomberne er jeg helt vild med.
  Tak for det gamle år – vi fejrede den på behørig sønderjysk maner med grønlangskål, brune kartofler, brasede kartofler, hamburgerryg og kålpølser – med efterfølgende “tromsyge”……
  Godt nytår til dig og familien.

  • solvej.d.r. skriver:

   Bordbombe-bordkortene havde vi meget sjov med, så det kan anbefales, hvis du kan huske det om et år :)
   Ja, det er unægtelig solid mad, du nævner, men alle retterne smager jo rigtig godt.
   Og tak selv for mange hyggelige stunder i 2011 :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA code