Timian og vintergækker

Foto: Solvej D. Rasmussen

Det er næsten en tålelig januar. Der ligger ikke sne, og det er ikke koldt. Det er i sig selv fantastisk at være fri for de sidste to vintres meterhøje sne. Oveni det betyder det milde vejr, at vi har haft friske, grønne krydderurter lige uden for køkkenvinduet hele vinteren. Nu i selskab med små, grønne, sammenrullede cigarer af vintergæk-spirer.

Det har været en kæmpesucces at flytte bedet. Sidste år, i sommer og sol, hentede vi stort set aldrig krydderurter i haven. Vi glemte, at vi havde dem, og når man stod midt i madlavningen, syntes man, at man skulle have hentet dem på forhånd. Ærgrelse, over at have så meget estragon og ikke bruge det. Nu går vi ud i mørke, regn, slud og hvadharvi og kan klippe timian og rosmarin i januar.

Du kan sagtens dyrke krydderurter i krukker, hvis du ikke har en køkkenhave til rådighed, men bare en køkkenaltan (må det vel så hedde). Og at dømme efter vores planter, kan du sagtens gå i gang nu.

Her stikker persillen op gennem juletræsgrenene, som Viggo har lagt ud til dække.

Foto: Solvej D. Rasmussen

Og her siger rosmarinen hej til sine fætre i nåletræsfamilien.

Foto: Solvej D. Rasmussen

 

Dette indlæg blev udgivet i Køkkenhaven. Bogmærk permalinket.