Havregrynskage uden hvede (brunchbidder med blåbær)

Havregrynskage med nougat

Havregrynskager med nougat og blåbær. Foto: Solvej D. Rasmussen

Havregryn og blåbær siger morgen, synes jeg. Det gør kagen perfekt som en lille, sprød, sød bid til brunch. Hvis jeg havde haft små hjerteformede silikoneforme, ville jeg have bagt kagerne i dem.

Jeg har fået opskriften på kagen af min søster (og tak for det :), fordi den kan bages uden hvedemel. Jeg har tilføjet blåbærrene som et friskt frugt-indspark til alt det knasende søde. Det fungerer helt perfekt.

Havregrynskager med nougat

Du skal bruge:
100 gram smør
4½ dl havregryn
1 spsk kartoffelmel
1½ tsk bagepulver
1 dl sukker
2 tsk vanillesukker
2 spsk lys sirup

Pynt:
Blød nougat
Friske blåbær

Fremgangsmåde:
Smelt smørret og bland det sammen med de andre ingredienser. Hæld blandingen i en lille bradepande (ca. 20 x 30 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen ved 200 grader i cirka 10-12 minutter (varmluftsovn). Den må ikke blive mørk, for så smager den brændt. Når kagen er bagt, fordeles den bløde nougat ovenpå i skiver eller klatter og smøres jævnt ud, efterhånden som den smelter. Skær straks kagen ud i firkanter. Lad den køle helt af og pynt med blåbær.

Se flere opskrifter på kager uden hvede her. Og læs mere om, hvorfor jeg ikke spiser hvede, på denne side.

Dette indlæg blev udgivet i Kager uden hvede. Bogmærk permalinket.

4 Responses to Havregrynskage uden hvede (brunchbidder med blåbær)

Der er lukket for kommentarer.