Smukke, gule beder

Foto: Solvej D. Rasmussen

 

Når man skærer en gul bede over, kommer der en lille, strålende sol frem! Det står i vild kontrast til skrællen, som er jord- og kobberfarvet med et hærget, ældet, arret look.

Når det gælder opskrifter med gule beder, så er det åbenbart sylt dem eller bag dem. Syltning var aldrig inde i billedet her. Og som jeg har sagt før, så er der for mange ovnbagte rodfrugter i verden.

I stedet lavede jeg de gule beder efter min fyld-selv-ud-opskrift til rodfrugter. Ud over rodfrugten skal man bruge ‘en flydende smag’ og ‘prikker’. Som den flydende smag lavede jeg en dressing af olie, sennep og hvidvinseddike med honning og ingefær. Til prikkerne valgte jeg ristede græskarkerner. Det giver lidt knasende at tygge på, og med den brændte nøddesmag var det et godt modsvar til de bløde, sursøde beder og dressing.

Gule beder bliver hurtigt brune og kedelige, når man river dem. Så når du skal opfinde den her ret, så lav den flydende smag først og bland den hurtigt i de revne beder. Så kan du glæde dig over solgul mad på tallerknen.

Foto: Solvej D. Rasmussen

 

Dette indlæg blev udgivet i Fyld-selv-ud-opskrifter. Bogmærk permalinket.