Mandelkager uden hvede

Foto: Solvej D. Rasmussen

Mandel-småkagerne her er uden hvedemel, men fulde af nødder. Bag dem uden varmluft, selvom det tager længere tid. De bliver sprødere og får en indbydende, prikket overflade som glasur på keramik og med pistacienødden som et lille abstrakt penselstrøg midt i.

Foto: Solvej D. Rasmussen

Du skal bruge:
200 g smuttede mandler
300 gram sukker
4 æggehvider
1 tsk vaniljesukker
2 tsk kardemomme
pistacienødder til pynt

Fremgangsmåde:
Mal de smuttede mandler i en foodprocessor eller blender. Tilsæt sukker, æggehvider, vaniljesukker og kardemomme i maskinen. Sæt teske-fulde af den flydende dej på en plade med bagepapir. Pynt med flækkede pistacienødder. Bag dem ved 200 grader i cirka ti minutter. Lad kagerne køle af på pladen.

Kagerne smager lidt som kransekage, men de er sprødere.

Læs mere om, hvorfor jeg undgår hvede, på denne side. Og prøv også chokoladecookies uden hvede eller peanutbuttercookies uden hvede.

Og så er der da også lige julesmåkagerne uden hvedemel – jødekager her og vaniljekranse her.

Foto: Solvej D. Rasmussen

 

Dette indlæg blev udgivet i Kager uden hvede. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA code