Nem aftensmad med laks, mandler og hvidløg

Fisk til aftensmad med laks, mandler og hvidløg. Foto: Solvej D. Rasmussen

Denne ret er en af dem, som først blev til ved improvisation, og som var så lækker, at den er blevet lavet flere gange siden. Den består af laks stegt på hakkede mandler blandet med hvidløg.

Du skal bruge:
4 laksefileter
150 g mandler
så mange fed hvidløg, som du kan lide
olivenolie
salt og peber

Fremgangsmåde:
Giv mandlerne et kort opkog i en gryde og smut skindet af. Skyl laksefileterne og læg dem på en tallerken med lidt fint salt strøet på. Hvis du bruger groft salt, risikerer du at knase det mellem fortænderne senere, og det er ikke rart.

Foto: Solvej D. Rasmussen

Hvidløg og laks klæder hinanden i smag. Foto: Solvej D. Rasmussen

Hak mandlerne groft. Hæld lidt olivenolie i et fad og bland det med mandler, presset hvidløg, fint salt og peber. Dup laksestykkerne tørre med køkkenrulle og læg dem ovenpå. Mandlerne skal ligge samlet, og laksen skal dække dem nogenlunde, men stykkerne må ikke ligge så tæt, at de ikke kan stege ordentligt. Krydr med fint salt og peber.

Stil fadet i ovnen cirka 17 minutter ved 200 grader. Jeg bruger ikke varmluft til denne ret, og jeg holder lidt øje med den. Den må endelig ikke få for meget.

Smager dejligt med friske tomater til.

Jeg opfandt retten, dengang vi byggede huset, og familie og venner kom og hjalp med at male og den slags. Fordi jeg er et skvat til fysisk arbejde, har jeg som regel madtjansen ved den slags lejligheder…

Du kan også lave nem aftensmad med fisk med denne opskrift.

Aftensmad med laks er en af mine favoritter. Foto: Solvej D. Rasmussen

Dette indlæg blev udgivet i Nem aftensmad. Bogmærk permalinket.

10 kommentarer til Nem aftensmad med laks, mandler og hvidløg

  1. Sikke nogle fine billeder du har på din blog :-).
    Spændende med opskrifter uden hvedemel, vi følger med fra nu af.

    Hilsen Laura og Christine
    (www.twin-food.blogspot.com

  2. Anna von Syberg skriver:

    Fik din blog anbefalet af Eva-Andrea fra madoghave.

    • solvej.d.r. skriver:

      Herligt, jeg anbefaler også Eva-Andrea :)
      Jeg håber, du får noget ud af bloggen.

      • Anna von Syberg skriver:

        Denne måde at tilberede laks på smagte skønt. Kombinationen med mandler og hvidløg var overraskende delikat.

  3. Ditte K H skriver:

    Wow, det er lækker :)
    Jeg blandede lidt frisk chili i mandel/hvidløgs blandingen. Serverede med selleri fritter, bagte tomater og frisk spinat. Kan jeg varmt anbefale.

    • Solvej skriver:

      Chili lyder da HELT rigtigt! Det vil jeg prøve næste gang, jeg laver retten. Den er også en af mine favoritter.
      Og tak for din kommentar – jeg bliver altid glad, når folk har lavet mine opskrifter, og oven i købet eksperimenteret med dem :)

  4. mikkel skriver:

    hej smagte super godt. du skulle væld ikke have en opskrift på Beef Wellington med tilbehør til?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA code