Grove vandbakkelser med vegetarfyld

Bag vandbakkelser med rugmel, så kan de spises som aftensmåltid. Foto: Solvej D. Rasmussen

Dette er vandbakkelser bagt med rugmel og fyldt med kulørte grøntsager. Brug dem som frokostret, til en buffet eller som pizza-lignende vegetarisk aftensmad. Fyldet er skåret småt, så man kan spise vandbakkelserne med fingrene som en burger uden at tabe rødbede-stykker ned ad skjorten.

Du skal bruge:

Grove vandbakkelser (der blev 15 stk. af denne portion):
3 dl vand
150 g smør
75 g rismel
75 g rugmel
½ tsk bagepulver
½ tsk salt
4 æg

Fyld:
En lille stok broccoli
En orange peberfrugt
En rød peberfrugt
To små rødbeder eller en stor
Hjertesalat

Fremgangsmåde:
Bring vand og smør i kog i en gryde. Tag gryden fra varmen og rør rismel, rugmel, bagepulver og salt i (jeg bruger et piskeris – og der skal røres til). Når massen slipper gryden, røres æggene i et ad gangen. Rør til massen er jævn. Sæt store spiseskefulde af dejen på en plade med bagepapir. Bages ved 200 grader i cirka 25 minutter.

Grøntsagerne skæres i små tern. Hjertesalat skæres i strimler. Grøntsagerne sauteres på en varm pande i knap ti minutter – rør flittigt, så de ikke bruner. Bland hjertesalaten med i det sidste minuts tid. Vandbakkelserne halveres, og fyldet lægges i, hvorefter låget sættes på igen.

Du kan naturligvis bruge alle mulige grøntsager til fyldet. Tomater og løg ville også være dejlige, eller man kunne have tilføjet nogle kogte linser. Denne gang ville jeg gerne have en blanding af grøn, orange og lilla, og så den lysegrønne salat. Nu er der så lige det med rødbeder, at de gør alt andet rødbedefarvet. Så næste gang bliver det rødkål.

De grove vandbakkelser var meget vellykkede og kan varmt anbefales til når du har lyst til at eksperimentere med vandbakkelser.

Vandbakkelse bagt med rugmel. Foto: Solvej D. Rasmussen

 

Dette indlæg blev udgivet i Fyld-selv-ud-opskrifter, Mad uden hvede. Bogmærk permalinket.

11 Responses to Grove vandbakkelser med vegetarfyld

Der er lukket for kommentarer.