Peanutbuttercookies uden hvede

Foto: Solvej D. Rasmussen

Denne opskrift er på amerikanske småkager med jordnøddesmør og chokolade, og den er helt uden hvedemel. Faktisk uden mel overhovedet.

Småkagerne er dejligt seje, og smagen af den let bitre chokolade står godt til den tørre, mørke jordnøddesmag.

Jeg kunne ikke få de rigtige, amerikanske chocolate chips nede i supermarkedet. Så jeg brugte i stedet en kogechokolade med 55% kakao, som jeg hakkede i små stykker. Den smagte utroligt godt, men flød ud under bagningen, hvilket gav småkagerne det her meget rustikke udtryk. Næste gang vil jeg hellere bruge chips. Så håber jeg, at en eller anden sortiments-ansvarlig i Føtex har læst det her i mellemtiden…

Foto: Solvej D. Rasmussen

Du skal bruge:
2½ dl jordnøddesmør (den glatte uden nøddestykker)
100 g sukker
2 æg
½ tsk bagepulver
et nip salt
2 dl chocolate chips af mørk chokolade (faktisk kunne det være interessant at prøve hvid chokolade)

Fremgangsmåde:
Rør det hele sammen, bortset fra chokolade-chipsene. Når ingredienserne er blandet godt sammen, rører du chokoladerne med. Sæt store teskefulde af dejen på en bageplade med bagepapir og bag i 10 minutter ved 175 grader (ikke varmluft). Bagetiden kan afhænge af din ovn. De må ikke få for meget. Lad kagerne køle helt af (træk bagepapiret med kagerne over på en rist, så de ikke står på den varme plade).

Så mangler du bare en varm kop Prince Vladimir-te og en god bog :)

PS. Prøv også chokoladecookies eller mandelkager (begge opskrifter er uden hvedemel).

Foto: Solvej D. Rasmussen

Dette indlæg blev udgivet i Kager uden hvede. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Peanutbuttercookies uden hvede

  1. Charlotte skriver:

    Dem har jeg lavet et par gange nu og fundet min måde med. Af nød ved jeg, at 1 dl chokolade og en god håndfuld knækkede valnødder fungerer fint. Og fordi jeg har meget dybe kolonialskuffer, ved jeg også, at let harske valnødder er fremragende her =)

    • Solvej skriver:

      Jamen, så er det jo også en undgå-madspild-opskrift!
      Dejligt at høre, at opskriften kan bruges :) Og tak for inspirationen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA code