Kokospandekager uden hvede

Foto: Solvej D. Rasmussen

Duften af kokos breder sig i køkkenet, når man bager kokospandekagerne her, som er uden hvede. De egner sig til asiatisk inspireret fyld, for eksempel wok-stegte grøntsager med chili, citrongræs, lime eller en anden asiatisk smag.

Du skal bruge:
400 g rismel
1 tsk salt
5 æg
8 dl kokosmælk
1 dl vand
Olie til bagning

Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienser godt med en håndmixer. Dejen bliver ret tyk. Bag pandekagerne ved høj varme på en sliplet-pande. Kom evt. lidt olie på panden ind i mellem. Den første pandekage, man bager, går tit i smadder, så bliv ikke træt og nedtrykt, hvis det også sker for dig. Jeg bagte pandekager, som var noget mindre end panden, for så var de lettere at vende.

Portionen gav cirka 15 pandekager.

Foto: Solvej D. Rasmussen

Vi spiste pandekagerne som en slags kæmpe-blinis med forårsløg og  rødspættefileter stegt med en teskefuld sambal oelek. Det smagte rigtig godt, men konsistensen var ikke helt god. Fisken og pandekagerne var for bløde sammen. Næste gang vil jeg hellere bruge sprøde, lynstegte grøntsager.

PS. Smagte også rigtig godt med hindbærmarmelade :)

Dette indlæg blev udgivet i Mad uden hvede. Bogmærk permalinket.

1 Response to Kokospandekager uden hvede

  1. Pingback: Kokospandekager med sesamnudler « Foodplanner

Der er lukket for kommentarer.