Her kommer en ret, som er nem og lækker at lave til en lidt anderledes aftensmad. Smagen kommer fra den kraftige, paprika-krydrede chorizo-pølse. Til at hamle op med den er der løg og grøn peber. Kartoflerne mætter, og solsikkekernerne pynter med prikker.
Løg og pølse er et perfekt par i madlavning. Du kan altid sætte dem sammen, uanset om det er en spegepølsemad med en frisk løgring, engangsgrill med kvarte løg og frankfurtere eller noget helt andet.
Også i denne ret virker sammensætningen af det skarpe løg og den fede, salte pølse godt.
Du skal bruge:
Små, lækre kartofler (så mange som du/familien kan spise)
Chorizo-pølse
To små løg
En grøn peber
Solsikkekerner
Fremgangsmåde:
Kog kartoflerne til de er lige til at spise – højst ti minutter og endnu mindre, hvis det er nye kartofler. Jeg brugte kartofler med skræl.
Imens kartoflerne koger, skærer du pølsen i skiver, som igen skæres i kvarte. Jeg brugte 170 g chorizopølse (til en familie på fire) og skar dem i små stykker, for jeg synes, at chorizo smager så kraftigt, at man kan nøjes med en lille smagsbombe af den ind i mellem. Det er også en madvare med et højt fedtindhold. Så hellere spise sig mæt i kartofler.
Skær løgene ud i både, og peberfrugten i korte strimler.
Steg pølsestykkerne ved høj varme i en smule olivenolie. De må gerne blive sprøde. Skru ned for varmen og hæld grøntsager og solsikkekerner på panden. Når grøntsagerne er møre, tages det hele over i en skål.
Bras kartoflerne på panden ved høj varme.
Bland det hele sammen og server. Og prøv også de andre opskrifter på nem aftensmad.