Majspandekager uden hvedemel

Majspandekager uden hvedemel. Foto: Solvej D. Rasmussen

Hver dag er der folk, der kommer ind på min blog ved at søge på ‘majspandekager uden hvedemel’. Men her er ingen opskrift på majspandekager uden hvedemel. Indtil nu altså.

Med denne opskrift kan du spise mexicansk uden hvede. Fyld de lækre, gule pandekager med chili con carne, grønne jalapenos, iceberg salat og creme fraiche. Eller opfind dit eget fyld.

Majspandekager uden hvedemel

Du skal bruge:
5 æg
300 g fint majsmel
100 g rugmel (brug glutenfrie havregryn i stedet, hvis du vil have glutenfrie pandekager)
6 dl mælk
1 tsk salt
1 tsk sukker (valgfrit)
4 spsk olie til dejen
Olie til bagning

Klar til at servere mexicansk mad uden hvede. Foto: Solvej D. Rasmussen

Fremgangsmåde:
Rør det hele godt sammen. Måske skal du hælde lidt mere rugmel eller mælk i, hvis dejen er for tynd eller tyk. Bag pandekagerne på en meget varm pande. Hvis du hælder en lille teskefuld olie på panden før hver pandekage, danner der sig et flot, månelandskabs-agtigt mønster på pandekagen. Hvis du hellere vil have en fedtfattig version, kan du sagtens bage pandekagerne uden olie på en sliplet-pande. Og husk, at du ikke må bryde sammen, hvis den første pandekage bliver smadret – det gør den tit.

Her er der en opskrift på almindelige pandekager uden hvedemel og her en på pandekager bagt med kokosmælk.

Dette indlæg blev udgivet i Mad uden hvede. Bogmærk permalinket.

17 kommentarer til Majspandekager uden hvedemel

  1. Knud-Erik Sølvtofte skriver:

    Hej Solvej,
    Hvor mange bliver der ca. af den angivne mængde ?

    Venlig hilsen

    • Solvej skriver:

      Hej Knud-Erik,
      Der bliver cirka 20, lidt afhængigt af hvor stor ens pande er og hvor tykke man laver dem.
      Hilsen Solvej

  2. Lone Beckwith skriver:

    Hej Solvej.
    Da jeg bl.a. skal undgå rugmel, erstattede jeg det med speltmel (som jeg heldigvis gerne må få) og med stor succes. Min teenagedatter var begejstret :-)
    Dejlig blog og fantastiske billeder :-)

    Venlig hilsen
    Lone

    • Solvej skriver:

      Hej Lone, dejligt at høre om vellykkede eksperimenter i køkkenet, især da når børnene kan lide dem. Og tak :)
      Hilsen Solvej

  3. Karina skriver:

    Hej solvej. Kan man fryse pandekagerne?

    • Solvej skriver:

      Jeg har aldrig selv prøvet, men jeg tror sagtens, de kan fryses. Frys dem i en stak, lad dem tø op i køleskabet og varm dem bredt ud enkeltvis på bagepapir på en plade i ovnen, er hvad Arla anbefaler om at fryse pandekager på deres hjemmeside.
      Mange hilsner
      Solvej

  4. Tenna skriver:

    Hej Solvej

    Jeg tænkte på om du mon havde nogle tips til mel af grønne linser – jeg har haft en pose stående i et stykke tid, men har ikke haft nogle ideer til hvordan jeg skal få den brugt?

    • Solvej skriver:

      Hej Tenna,
      Det lyder da sjovt med mel af grønne linser. Hvor fik du fat i det?
      Jeg har ikke prøvet at lave mad med linsemel, men der var nogle små klokker, der ringede, og lidt søgning på internettet hjalp. For eksempel kunne du jo lave pappadums – de tynde, sprøde, indiske snackbrød. Der er en opskrift her på wikihow, som jeg syntes så god ud.
      Så kan man også bage småkager af linsemel. Der er en opskrift her, som ser ok ud. Den er desværre også på engelsk, men meget enkel, så måske kan du bruge den.
      Og endelig fandt jeg en dansk opskrift, den her er på linseknækbrød.
      Man får jo helt lyst til at bage med linsemel af at se de her opskrifter! Jeg håber, du får noget godt ud af posen :)
      Mange hilsner
      Solvej

  5. Mette skriver:

    Gode pandekager! Næste gang vil jeg prøve at lave dem til frokost med grøn salat og noget tun og sådan. Så vil jeg dog nok putte lidt mere krydderi i pandekagedejen, den er meget “fersk”.

  6. Susanne skriver:

    Hej Solvej.
    Jeg er fuldstændig vild med din side og dine opskrifter. Især disse majspandekager er rigtig gode og selv mine MEGET kræsne piger kaster sig over dem og så mætter pandekagerne på en rigtig god måde.
    Mange hilsner Susanne

    • Solvej skriver:

      Hej Susanne,
      Jeg bliver altid superglad, når jeg hører, at mine opskrifter bliver brugt i et rigtigt, levende køkken et eller andet sted! Mange tak for din kommentar – håber, at du kan blive ved med at finde inspiration her.
      Mange hilsner
      Solvej

  7. Gitte Andersen skriver:

    Er også kommet ind på din side da jeg søgte på majspandekager.
    Mit lille barbebarn har fået konstateret cøliaki dvs. hun kan ikke tåle gluten og når du skriver majspandekager uden hvedemel tænkte jeg haps lige noget for mig, men i dine majspandekager er der rugmel og det er der også gluten i så jeg må lede videre.
    Mange hilsner
    Gitte

    • Solvej skriver:

      Hej Gitte,
      Ja, maden her på bloggen er hvedefri, men ikke nødvendigvis glutenfri – godt du bemærkede det, før du bagte pandekager til dit lille barnebarn :) Jeg har indtryk af, at der er mange, som tror, at ‘uden hvede’ og ‘uden gluten’ er det samme. Derfor står det også på hver eneste side her på bloggen, at det er det ikke.
      Du kan gøre pandekagerne glutenfri ved at bruge glutenfri havregryn i stedet for rugmel.
      Der er også rigtig mange blogge, som er glutenfri, f.eks. frimad.dk (den er også laktosefri) eller den norske utenglutenblogg, som jeg af og til henter inspiration hos. Der er sikkert mange andre, som jeg ikke kender, så du skal nok finde nogen.

      Mange hilsner
      Solvej

  8. Stine skriver:

    Hej Solvej

    Sikke en lækker side, wow med ufattelige skønne opskrifter der må afprøves:)
    Jeg har tænk mig at afprøve dine majspandekager. Sidst jeg afprøvet majspandekager var en god oplevelse de var med majs stykker i, og i det blev for sødt til sidst.
    Derfor vil jeg nu prøve dine, jeg vil dog prøve at tilsætte noget spinat og nok også nogle friske krydderurter dejen, er det noget du selv har afprøvet???

    Mange varme hilsner
    Stine

    • Solvej skriver:

      Hej Stine,
      Tusind tak skal du have, dejligt at du kan bruge siden.
      Ja, jeg har prøvet at putte krydderurter i dejen, og det virker rigtigt godt. Jeg har gjort det på den måde, at jeg har hældt en portion dej på panden og derefter drysses f.eks. hele basilikumblade på pandekagen. Det ser fint ud og smager godt.
      Spinat har jeg ikke prøvet, men det lyder da som en dejlig variation! Jeg ville hakke noget frisk spinat – så jeg havde cirka en håndfuld hakket spinat – og røre det i dejen.
      God fornøjelse med det! Jeg hører gerne, hvordan det går :)

      Mange hilsner fra Solvej

      • Stine skriver:

        Hej igen Solvej

        De blev fantastiske, meget flotte grønnepandekager.
        Ville ønske jeg kunne sende dig et billede af dem, har et hvis det skulle være;)
        Det ende ud i at jeg tilsatte to-tre spsk. blandet kryderurter (basilikum, timian, salvie, mynte) meget finthakket, samt ca. to dl. fint hakket spinat. Mit friske spinat var desværre ikke så frisk mere, så det blev fra frost.
        Vi har spist dem varme og kolde, selv gemalen syntes at grønnepandekager var et hit. Han er ellers noget udforsknings forskrækket ang. mad.
        Så endnu engang tak for den gode opskrift.

        Mange varme hilsner Stine

        • Solvej skriver:

          Hej igen, Stine, det lyder rigtigt godt! Du har ikke været så forsigtig som mig med spinaten, oven i købet frossen – det lyder virkelig lækkert.
          Og fantastisk ord for det, udforskningsforskrækket :))) Dem kender jeg også nogle af.
          Tak fordi du gad melde tilbage! Det kan helt sikkert inspirere andre, som læser med her på siden.

          Mange hilsner fra Solvej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA code