Små portionstærter er nemme at lave og sjove at sammensætte fyld til, og når jeg serverer dem for gæster, får de altid mere ros end et par snittede forårsløg og et sammenpisket æg egentlig fortjener. Jeg er sikker på, det er fordi, de er små! Derfor anbefales små portionstærter varmt :)
Her har jeg lavet tre forskellige slags. Den ene er med forårsløg, brøndkarse og feta. Så er der en med tomatskiver, serranoskinke og grønne oliven. Den sidste er med serranoskinke og rød peber, og så er der blandet hvidløg og knust ingefær i æggemassen. De smagte alle tre fint, men det smarte med tærter er, at du kan putte hvadsomhelst i.
Du kan bruge alle slags grøntsager, fisk, skinke, pølse, nødder og kerner. Ost er godt at putte i, særligt feta, fordi den ikke smelter ud over det hele. Du kan også bruge revet emmenthaler, parmesan, gruyere eller en anden ost. Grønne krydderurter er et andet godt trick. De giver altid en ekstra dimension. En sidste anbefaling skulle være at blande smag i æggemassen. Det kunne være hvidløg og ingefær som her, men også pesto, karrypasta eller noget helt andet.
Små tærter med forskelligt fyld
Du skal bruge:
Et æg pr. ramekin
Et skvæt mælk
Peber
Evt. salt (jeg har ikke puttet salt i æggemassen, fordi der er salt i skinke, oliven og fetaost)
Fremgangsmåde:
Smør ramekinerne med et tyndt lag smør. Fyld fyldet i. Pisk æggemassen sammen og hæld den over. Den skal ikke nå helt til toppen, for æggene hæver meget i ovnen (og falder sammen igen ude af ovnen). Bag tærterne ved 200 grader, indtil æggemassen er stivnet overalt (cirka 15-20 minutter).
Sikke en god måde at rydde op i køleskabet på! :)
Ja, og det var faktisk cirka det, jeg gjorde.
Dejlig blog, I har, for øvrigt.
Kan man putte kylling i?
Kort svar: nej!
Men siden det nu (går jeg ud fra) er en af dine yndlingsingredienser, ville jeg jo gerne svare ja.
Nu ved jeg jo ikke, hvordan for noget kylling, du havde i tankerne. Råt kyllingekød er udelukket – det vil blive mærkeligt. Små stegte kyllingetern kunne man sikkert godt putte i, eller man kunne brune hakket kyllingekød og hælde væden fra og blande det i æggemassen. Det ville nok ikke lige være min favorit, men man kunne godt. Så langt svar: ja.
Jeg håber, det svarer på dit spørgsmål, Malene, og at du får nogle lækre minitærter ud af det!
Hej,
Kan man evt. lave tærterne dagen før og servere dem kolde til en hovedret?
Mange hilsner
Jane
Hej Jane, ja, de kan sagtens spises kolde.
De kan også bages i muffinsforme, der fås som “plader” i teflonbelagt metal eller i kunststof. Så er det let at lave mange, og man slipper for at smøre form/skål.
Helt sikkert, jeg har ikke prøvet det, men da jeg kun har ni ramekiner ville det klart være en fordel.
Ingen bund ?
Nej? Er det så ikke en tærte?
Jeg spiser jo ikke hvede, så gængse tærtebunde er ikke for mig. Jeg ville måske lægge lidt kogt rugpasta i bunden af ramekinen, hvis jeg gerne ville have nogle kulhydrater med. Du kan selvfølgelig sagtens bruge en tærtedej, men det er der desværre bare ingen opskrift på lige her på bloggen, beklager.
Kan de fryses ned?
De vil jo være geniale at tage med som madpakke og lave til et stykke tid med lidt salat til :)
Hej Brit!
Ja, de kan fryses ned!
Hilsen Solvej
Hej Solvej,
Hvor er de søde :)
Super idé til køleskabsoprydning, dem må jeg snart lave..
Har hjerteformede silikone muffinsforme – de må blive søde..
Til Malene:
En kogt/dampet/stegt kyllingefilet skåret i tern smager godt i tærte – fx med peberfrugt, løg, chili, tomat..
Hej Linda,
Tak for kylling-tippet, og jeg har også hjerteformede silikoneforme, så det vil jeg også prøve!
Hilsen Solvej
Tærtebund til et stort tærtefad: 250g groft rugmel (evt. lidt af det som grahamsmel, hvedemel, speltmel eller hvad man ellers spiser), lidt salt, en sjat olie og så vand til konsistensen er passende. Kan ikke rigtig rulles ud så jeg plejer at trykke den på plads med fingrene. Det er selvfølgelig ikke det samme som fx en butterdej, men smager også udmærket!
Må snart have prøvet den her version dog, har også nogle muffinsforme stående der trænger til at blive brugt :-)
Nåh ja. Bunden forbages mens de andre ingredienser gøres færdige og så prikkes den lige med en gaffel inden fyldet kommes på
Alletiders :) Tak for tipset, Mette.
Solvej
Lækkert :) Vi prøvede dem efter at have set det på Pinterest, søg fx på breakfast muffins ;) Champignon, spinat og så med laks på! Min søn syntes det var sjovt at putte mini/cocktailpølser og hele cherrytomater i muffinsformen – og det glider let ned, når det ligner kager ;)
Hej Christine,
Det lyder som alletiders hyggelige dag i køkkenet! Dejligt at høre.
Og fyldet lyder også rigtig godt :)
Mange hilsner
Solvej
Hvis du som glutenallergiker gerne vil lave en fantastisk tærtebund kan du prøve denne:
75 g mayonnaise
75 g yoghurt naturel
100 g glutenfri havregryn
50 g sesamkerner
Salt
Blandes og trykkes ud i en tærteform og bages ved 200 g i 15 min
God appetit
Kære Birthe,
Mange tak for opskriften! Den lyder rigtig lækker – forbager du den 15 minutter, inden du putter æggemasse og grøntsager i?
Hilsen Solvej
Kære Solvej
Har du prøvet Birthes bund? ?
Venlig hilsen Camilla
Hej Camilla,
Ja, den har jeg prøvet, den er god! Du kan se den her som porretærte.
Mange hilsner
Solvej
Hej Solvej
Lyder rigtig godt – det vil jeg prøve :-)
Mvh Camilla
Kan man mon lave dem i papforme – I ved, de der moderne slags til muffins? Er bange for, de bliver for våde eller ikke vil slippe. Er der nogen, der har gjort sig en erfaring?
Hej Tine,
Jeg har desværre ikke prøvet det selv, men jeg tror godt, du kan bruge papirmuffinsforme, hvis det er nogle af de kraftige, der holder faconen godt. Husk kun at fylde dem halvt op, for æggemassen hæver meget.
Hvis du afprøver det, hører jeg meget gerne om resultatet.
Mange hilsner fra Solvej
Pingback: Mad og kage til baby shower - hvad skal vi spise? - Gaver til baby