Chokoladekiks uden hvede

Chokoladekiks lagt sammen med chokoladecreme. Foto: Solvej D. Rasmussen

En lang togtur kræver et godt livsstilsmagasin. Så på Hamburg Hauptbahnhof købte jeg april-nummeret af Homes and Gardens. Lige omkring Rendsburg bladrede jeg op på denne opskrift på chokoladesmåkager lagt sammen med chokoladecreme.

Vel hjemkommet til køkkenet havde jeg ikke alle de spændende britiske ting, der skulle bruges, så jeg har bagt kiksene efter denne opskrift på chokoladecookies. Chokoladecremen er fra bladet, og den er hylende sød. Så er du advaret. Lav en stærk kop kaffe, nu du alligevel er i køkkenet :)

Hjemmelavede chokoladekiks uden hvede

Du skal bruge:
100 g brun farin
100 g sukker
125 g smør
1 æg
1 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
150 g rismel
Hasselnødder
175 g mørk kogechokolade

Til chokoladecremen:
2 tsk instant kaffe-pulver
100 g mørk chokolade
200 g flormelis
kogende vand

Fremgangsmåde:
Rør farin, sukker og smør godt sammen. Rør ægget i og derefter bagepulver, mel og vaniljesukker. Hak så mange hasselnødder, som du har lyst til, og hak eller riv chokoladen. Bland det hele godt sammen.

Sæt små teskefulde af blandingen på bagepapir på en bageplade og bag dem i cirka ti minutter ved 175 grader.

Foto: Solvej D. Rasmussen

Når du skal lave cremen, så start med at smelte chokoladen i mikrobølgeovnen. Opløs kaffe-pulveret i en spiseskefuld kogende vand. Bland chokolade, kaffe og flormelis sammen i en skål. Tilsæt en lille smule kogende vand, indtil du har en blød chokolade-mokkacreme.

Læg kiksene sammen, mens cremen er blød og varm. Jeg brugte en kniv til at smøre den på med, så gik det lettest.

Dette indlæg blev udgivet i Kager uden hvede. Bogmærk permalinket.