Små vandbakkelser med sesamfrø

Mini-vandbakkeler med kant af sesamfrø. Foto: Solvej D. Rasmussen

Næste gang jeg inviterer til brunch, vil jeg sætte et fad med de her små, grove vandbakkelser med mavebælte af sesamfrø på bordet. De har fyld af kalkunbacon og revet emmenthaler og smagte virkelig godt, sådan som vandbakkelser nu engang bare gør.

Jeg har lavet dem, fordi jeg havde det så sjovt med at bage i bageringe, da jeg lavede cheesecake! Sådan nogle ringe må kunne bruges til vandbakkelser, tænkte jeg, og kunne man så ikke udnytte kanten til et eller andet…? Det blev så til sesamfrø. Jeg prøvede også med nigellafrø, men okay, hvis man absolut vil falde af, lige så snart man er blevet bagt, ja, så kommer man bare ikke med på bloggen. Sådan er det. Det virkede meget bedre med de flade sesamfrø.

Du bør selvfølgelig eksperimentere med kanter af rosiner eller chilipulver eller hvad du nu kan finde på og kan lide. På samme måde kan du blande hvadsomhelst i dejen, se her.

Sesamfrøene drysses på indersiden af bageringen, før dejen puttes i. Foto: Solvej D. Rasmussen

Hvis du ikke synes, at dine vandbakkelser skal ligne små skovtrolde, så lav dejen uden fyld og kun med rismel. Fyldet og det grove mel gjorde, at vandbakkelserne ikke hævede så meget, som de plejer. Du kan også bruge en sprøjtepose til at få dejen ned i formene. Vandbakkelsesdej holder formen godt (som man kan se på de her uregulerede klatter :), så du kan sagtens få et finere kageudtryk og sprøjte-tyl-top på dine små vandbakkelser.

Få mere inspiration til vandbakkelser med fyld her. Og lav grove vandbakkelser med vegetarfyld her.

Små vandbakkelser med kant af sesamfrø

Du skal bruge:
3 dl vand
150 smør
75 g rugmel
75 g rismel (hvis du i modsætning til mig spiser hvede, kan du bare bruge hvedemel)
4 æg
½ tsk bagepulver

125 g kalkunbacon i små tern
Så meget revet emmenthaler, som du har lyst til

Smør til formene
Sesamfrø

Fremgangsmåde:
Lad vand og smør koge sammen i en gryde. Tag gryden fra varmen og rør mel og bagepulver i med et piskeris (der skal virkelig røres). Rør, indtil dejen er samlet og slipper gryden. Når det er kølet lidt af, så rør æggene i et ad gangen (der skal fortsat virkelig røres). Bland bacon og ost i.

Smør 5 cm bageringe med smør indvendigt. Det kan gøres med et stykke staniol og én finger. Hæld rigeligt med sesamfrø i en skål og dæk indersiden af ringen med dem. Sesamfrøene hjalp til at få kagerne til at slippe formen efter bagning, så put mange på.

Fjern frøene fra kanten bagefter, så ringen kan stå lige. Foto: Solvej D. Rasmussen

Stil ringene på bagepapir på en bageplade og smugl en stor spiseskefuld dej ned i bunden af hver ring uden at alle sesamfrøene rasler af.

Der skal være plads til at hæve. Foto: Solvej D. Rasmussen

Bag vandbakkelserne ved 200 grader i cirka 20 minutter. Lad dem køle lidt af. Bank dem forsigtigt løse i bunden eller brug en kniv langs kanten til at få dem ud.

Husk, at du overhovedet ikke behøver at bruge de ingredienser, jeg har brugt. Bare brug ideen.

Nybagt. Foto: Solvej D. Rasmussen

Dette indlæg blev udgivet i Fyld-selv-ud-opskrifter, Kager uden hvede, Mad uden hvede. Bogmærk permalinket.

4 Responses to Små vandbakkelser med sesamfrø

Der er lukket for kommentarer.