Mini-pizzaer uden hvede

Mini-pizza bagt uden hvedemel

Pizza med pepperoni. Foto: Solvej D. Rasmussen

Hvad er en børnefødselsdag uden hvede uden mini-pizzaer uden hvede? Hvis I kan følge mig.

Pizza-bundene her er bagt uden hvedemel. De er bagt med en børnefest i tankerne, med helt almindeligt pepperoni- og kylling-strimmel-fyld. Men de blev super-vellykkede og indbyder til at bage voksen-pizza med voksen-fyld som gorgonzola og grønne peberfrugter og den slags.

Jeg har brugt loppefrøskaller til at gøre bage-evnen i den hvedefri dej bedre. Det er første gang, jeg har prøvet at putte loppefrøskaller direkte i dejen, og det var en både lærerig og nervepirrende oplevelse… Loppefrøskallerne bliver til en gele, som er meget langt fra det, man er vant til at bruge i en gærdej. På et tidspunkt i æltningen tænkte jeg: Hvad ER det her for noget??!

Men det hele endte lykkeligt med en lækker pizza-bund uden hvede, som vi vil bage til vores dages ende.

Husk, at mad uden hvede ikke nødvendigvis er det samme som mad uden gluten. Se flere opskrifter på mad uden hvede her. Og find en opskrift på pølsehorn uden hvede her.

Opskriften gav 8 mini-pizzaer.

Mini-pizzaer uden hvedemel

Du skal bruge:
15 g gær
3 dl lunkent vand
½ dl loppefrøskaller
2 dl rismel
1 dl majsmel
1 tsk salt
1 tsk sukker
oregano
et skvæt olivenolie
ekstra rismel til æltningen

1 dåse hakkede tomater
1 løg
1-2 fed hvidløg

Pepperoni
Kyllingstrimler
Pizzaost

Fremgangsmåde:
Jeg rørte først loppefrøskallerne sammen med det lune vand. Efter et par minutter bliver blandingen til gele – og det var temmeligt svært at røre gæren ud i denne gele. Næste gang vil jeg gøre det omvendt. Gær først, og så loppefrøskaller. Men jeg har altså ikke prøvet det endnu – så er du advaret.

Ælt mel, olie og krydderier godt ind i geleen. Der skal eventuelt æltes lidt mere mel i.

Lad dejen hæve i cirka 20 minutter i en skål med et hårdt opvredet viskestykke over. Imens blender du tomatsovsen sammen af hakkede tomater, løg og hvidløg.

Dej til pizza-bunde uden hvedemel.

Dejen var meget elastisk og fin at arbejde med. Foto: Solvej D. Rasmussen

Del dejen i otte boller, som rulles ud til små pizzabunde. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Put tomatsovs, fyld og ost på. Jeg brugte en ost, som gratinerede i løbet af ti minutter ved 200 grader, så jeg lagde osten på fra starten. Ellers kan du vente med at lægge osten på, indtil 5-10 minutter før pizzaen er bagt færdig.

Pizza uden hvedemel

Foto: Solvej D. Rasmussen

Bages ved 200 grader varmluft i 15 minutter.

Tak til Laurits og Ejnar for at prøvesmage retterne i dag, og tak til Viggo for at holde flaget i den rigtige højde :)

Minipizza uden hvedemel

Mini-pizza med kylling-strimler. Foto: Solvej D. Rasmussen

Dette indlæg blev udgivet i Mad uden hvede. Bogmærk permalinket.

8 kommentarer til Mini-pizzaer uden hvede

  1. Inge Hald skriver:

    Respekt for alle de spændende opskrifter, du eksperimenterer dig frem til. Og husets tre drenge har nok ikke noget imod at være prøvesmagere :) Griner ved tanken om Viggo, der ligger og roder dernede under bordet som flagholder :)))

    • Solvej skriver:

      Det grinte vi også meget af. Men han lå altså ikke under bordet. Trods alt. Og tak :)

  2. Gitte skriver:

    Takker mange gange Solvej – jeg er så glad for din hjælp.
    Kram Gitte

  3. Kashifah skriver:

    Er blevet superglad for denne opskrift. Jeg lavede pizza i ‘voksenstørrelse’ ud fra denne opskrift og bunden blev virkelig god. Det er helt sikkert at jeg ikke køber en færdiglavet hvedefri pizzabund igen :)

  4. Lena Faurholt skriver:

    Pizza! Pizza, der rent faktisk smager af pizza! Tak for denne opskrift. Det er ikke sidste gang den bliver lavet. I første omgang blev bundende bløde, men anden plade fuld blev sprøde. Tænker at de (ligesom almindelige pizzaer) bliver bedst på en varm plade eller en bagesten.

    Tak for opskrift – det klarede lige pizzalysten for en tid.

    Hilsen Lena

    • Solvej skriver:

      Hej Lena,
      Jeg er rigtig glad for at høre, at pizzaerne blev gode hjemme hos dig :) Tak for kommentaren.
      Hilsen Solvej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA code