Råsyltet rabarber med vaniljecreme

Mmm, rabarber-dessert!

Sød og syrlig rabarberdessert med blød vaniljecreme. Foto: Solvej D. Rasmussen

Vores jordbærrabarber har haft en hård og omtumlet vinter: gravet op, hakket over, gravet op igen, frosset. Den overlever. Men de her rabarber er fra supermarkedet.

Jeg fandt denne dejlige rabarber-dessert i den søde afdeling af Hornstrup Kursuscenters i øvrigt altid fantastiske frokost-buffet. En kok/tjener/køkkenassistent var så venlig at forklare mig opskriften. Blandt andet sagde hun, at rabarberne kunne smages til med ahornsirup, hvis de var for syrlige. Men da jeg smagte på mine råsyltede rabarber, efter at de havde ligget et døgn i sukkerlage, var jeg bare forfrisket, oplivet og på alle måder godt tilpas. Så ingen ahornsirup.

Råsyltet rabarber

Rabarberrød og pistaciegrøn – sørg for at servere i glas. Foto: Solvej D. Rasmussen

Opskriften her giver cirka seks portioner. Den er utroligt nem at lave, bortset lige fra, at den tager to dage.

Råsyltet rabarber med vaniljecreme

Du skal bruge:
Fire stilke rabarber
300 g sukker
3 dl vand
500 g græsk yoghurt (jeg har brugt den fede 10 procents)
1-2 tsk vaniljesukker – eller vaniljekorn og lidt sukker
Usaltede pistacienødder

Fremgangsmåde:
Kog vand og sukker sammen til en sukkerlage. Skyl rabarberne og skær dem i ultratynde skiver. Læg dem i lagen i køleskabet i et døgn.

Rabarberstilke

Rabarber er en smuk plante at lave mad af. Foto: Solvej D. Rasmussen

Næste dag smager du på rabarberne, og skulle de være for sure, så smag dem til med ahornsirup, honning eller hvad du nu har ved hånden af de søde smage.

Råsyltede rabarber

Lagen er klar, når man hælder den over rabarberne. Dagen efter er den smukt rød. Foto: Solvej D. Rasmussen

Rør yoghurt sammen med 1-2 tsk vaniljesukker (eller smag den til med vanilje og sukker). Lad den gerne stå lidt, inden du skal bruge den.

Anret desserten i lag i små, slanke glas, så man kan se, hvor smuk rabarbersaften er. Eller brug portionsglas, som jeg har gjort, fordi det er så sjovt at spise på 1. etage :)

Rabarber i portionsglas

Råsyltede rabarber med vaniljecreme og pistacienødder. Foto: Solvej D. Rasmussen

Dette indlæg blev udgivet i Årets gang, Kager uden hvede. Bogmærk permalinket.

7 kommentarer til Råsyltet rabarber med vaniljecreme

  1. Bente skriver:

    Dette hørtes og ser helt nydelig ut.Prøver meg på rullekake med rabarbrasyltetøy og cheese cream nå:) Ha en fin dag.

  2. Randi skriver:

    Rabarber er en mærkelig plante – de smager så skarpt, men gør sig så godt i kage/dessert. Det må vel være sukkeret, der får noget godt frem i rabarberne?
    Din dessert minder lidt om min rabarberkage, den har jo bare et lag havregrynscrunch mellem rabarberne og yoghurten.
    – men jeg har ikke ligeså blærede portionsglas at servere den i! Ser flot ud :-)

    • Solvej skriver:

      Havregrynscrunch er også bare godt! Du kunne måske lige skrive, hvordan du gør?

      • Randi skriver:

        Jo da; kommer her:
        600 gr fintsnittede rabarber, 2 dl sukker, 2 sps kartoffelmel og 1 sps vanillesukker rystes sammen i en pose og hældes i et fad med høje kanter (væsker meget, når det bages).

        2 dl havregryn, 1 dl mel (hvede, hvis man kan tåle det, ellers majs), 1 dl sukker og 120 gr smeltet smør (eller Becel – det er nemt…) røres sammen og fordeles henover rabarberne.
        Man kan blande hakkede mandler eller nødder i, det giver lidt mere smag til crunchen.

        Bages i 25 min ved 225 grader.
        Jeg serverer creme fraiche eller græsk yoghurt rørt op med vanillesukker til, tænker at vanilleis også kunne være dejligt og sommeragtigt :-)

  3. Pingback: Oppskriftsonsdag: Rabarbra!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA code