Pizza uden hvede (med skinke og gorgonzola)

Pizzabund uden hvedemel

Pizza med serranoskinke, grøn peber og gorgonzola (og hvedefri pizzabund). Foto: Solvej D. Rasmussen

Her kunne jeg godt have skrevet ‘opfind din egen pizza’ ligesom jeg gør på så mange af mine opskrifter. For intet er da mere taknemmeligt at eksperimentere og improvisere med end pizza. Men uanset hvor fantasiløs og ideforladt og afhængig af opskrifter du er i et køkken – så tror jeg, at du selv kan finde ud af at opfinde din egen pizza.

Så her er bare lidt inspiration til lækkert voksenfyld (fordi børnefyldet er her). Der er en med: serranoskinke, grøn peber og gorgonzola. Og en med serranoskinke, cheddarost og kapers. De var begge dejlige.

Jeg har selvfølgelig bagt pizzabunden uden hvedemel. Næste skridt bliver at få en endnu sprødere bund… *tænksom smiley her*. Det må jeg lige arbejde med :)

Hvedefri pizza med skinke og gorgonzola

Du skal bruge:
15 g gær
3 dl lunkent vand
1 spsk fiberhusk (fås i supermarkedet)
1 dl fint majsmel
2 dl fuldkornsrismel
1½ tsk groft salt
½ dl olivenolie

1 dåse hakkede tomater
1 løg
1 fed hvidløg
Oregano
Salt og peber

Serranoskinke i strimler
Grøn peber i strimler
Gorgonzola
Store kapers
Revet cheddarost

Frisk basilikum

Fremgangsmåde:
Opløs gæren helt i vandet og tilsæt loppefrøskallerne. Rør til det bliver til gele. Tilsæt de andre ingredienser og ælt dejen sammen. Lad den hæve i cirka en halv time.

Imens tilbereder du tomatsovsen ved at blende tomater, løg, hvidløg, oregano og salt og peber.

Hvis du har en pizzasten, er det klart en fordel at bruge den. Læg den i ovnen og lad ovnen varme op til 250 grader (eller mere, hvis din ovn kan – det kan min ikke).

Pizzasten

Denne pizza er med serranoskinke, cheddarost og kapers, som altid liver op på enhver ret. Foto: Solvej D. Rasmussen

Rul dejen ud, læg den på pizzastenen og put først tomatsovs og derefter fyldet på. Bages i 5 minutter.

Hvis du ikke har en pizzasten, gør du bare pizzaen klar på en plade med bagepapir og bager den ved 200 grader i cirka 15 minutter eller indtil du synes, den er klar. Pynt med friske basilikumblade.

Pizzabund uden hvedemel

Foto: Solvej D. Rasmussen

Dette indlæg blev udgivet i Mad uden hvede. Bogmærk permalinket.

12 kommentarer til Pizza uden hvede (med skinke og gorgonzola)

  1. Britt skriver:

    Når jeg laver alm. pizzadej, så ruller jeg dejen ud på durum, det gør bunden vildt sprød – måske kunne man gøre det samme med et groft, hvedefrit alternativ? :-)

  2. Britt skriver:

    Groft majsmel, som det man bruger til polenta, måske?

  3. Kashifah skriver:

    Jeg har prøvet denne opskrift på pizzabund og jeg foretrækker også en sprød bund. Når toppingen er ved at være klar (inden det dog får farve) placerer jeg pizzaen i bunden af ovnen – uden bageplade eller noget – på et stykke bagepapir. Der får den lige 2-4 min. afhængigt af ovnens temperatur og bundens tykkelse også bliver den dejligt sprød :)

  4. Mette skriver:

    ØV! Min dej blev noget SPLAT der kunne hældes ud af skålen. Var det mon gelering der gik galt? Hvor lang tid plejer du at lade det stå?

    • Rikke skriver:

      Du skal bruge den gule fiberhusk som er til bagning og ikke den grønne. Bruges den grønne skal der bruges dobbelt mængde. Det var den fejl jeg lavede da jeg var helt ny;). Ved ikke om det er det men det er et bud.

      Rikke

      • Solvej skriver:

        Tusind tak for det, Rikke, jeg vidste ikke, at der var forskel på husk og fiberhusk.
        Mange hilsner
        Solvej

  5. Solvej skriver:

    Uakk, quelle catastrophe! Det er jeg ked af at høre, men jeg kan nok ikke svare på, hvad der gik galt i din skål.
    Loppefrøskallerne reagerer som regel hurtigt med væske, så det burde ikke tage lang tid.

    Hilsner fra Solvej

  6. Stine skriver:

    Hej igen Solvej

    Ved ikke om det er i orden, men jeg vil være så fræk;) at anbefalde dig en anden opskrift på pizza. Hjemme hos os er den et hit, og jeg vil som tak fordi du deler ud af dine opskrifter dele nogle af mine. Denne er lånt fra iform.dk, men der findes mange forskellige udgaver.

    Blomkålspizza
    Et stort kogt blomkålshoved
    3 æg
    100 g skyr
    1 håndfuld revet ost (vi bruger cheddar)
    En håndfuld hakket bredbladet persille og basilikum
    Salt og peber
    Topping

    Fremgangsmåde:
    Mos det kogte blomkålshoved med en gaffel. Alle ingredienserne blandes i en stor skål og bredes ud på en bradepande beklædt med bagepapir. Bages ved 180°C i ca 30 minutter – eller til den er gylden over det hele.
    Læg toppingen på, f.eks. hakkede tomat med oregano og basilikum, parmaskine og ost. Bag pizzaen 10 minutter mere eller til osten er smeltet.
    Lad pizzaen hvile lidt inden servering. Jeg serverede pizzaen med masser af rucola ovenpå.

    Mange varme hilsner Stine

    • Solvej skriver:

      Det er skam helt i orden, Stine, jeg tager meget gerne imod inspiration. Blomkålspizza har jeg overvejet at prøve, men jeg synes generelt, at lowcarb-brødopskrifterne smager for meget af omelet. Derfor har den ikke været på menuen herhjemme endnu, men efter din anbefaling kan det være, jeg prøver!

      Jeg bruger faktisk den her opskrift nu, når jeg skal bage pizza. Den er også god. Opskriften er baseret på en lowcarb-opskrift, men eftersom mit problem er hvede og ikke kulhydrater , har jeg puttet majs- og rismel i.

      Men blomkål er jo en dejlig grøntsag, så hvis det kan gøre det, ville det være fint :)

      Mange hilsner fra Solvej

      • Stine skriver:

        Åhhh det er jeg glad for:D

        Kan kun give dig ret i det lowcard-brødopskrifter, men min erfaring er hvis man kommer krydderurter eller spinat og revet ost med noget smag så gør det en verden til forskel:)

        Her hjemme er blomkålsris tit på menuen og i den forbindelse faldt jeg over pizza udgaven. Har dog ikke prøvet så meget med rismel, det må købes og afprøves:)

        Mange varme hilsner Stine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA code