Mazarinkager uden hvede (med gule ribs)

Mazarinkage med gule ribs

Marcipanen gør mazarinkager helt fantastisk lækre! Bærrene giver det syrlige pift. Foto: Solvej D. Rasmussen

De her mazariner uden hvedemel smagte bare godt! Bag dem.

De gule ribs på busken ude i haven er faktisk ikke helt modne. Men børnene råæder dem, særligt frugt-narkomanen Ejnar. Så der var ikke noget at gøre. Hvis jeg ville nå at lave noget med hjemmedyrkede gule ribs i år, så var det om at komme i gang. Bærrene blev til små, dejlige, syrlige smagsbomber i den søde kage. Så hvis du har en busk med næsten modne ribs, så hold dig ikke tilbage.

Spist mazarinkage med gule ribs

Jeg brugte friske ribs som pynt og creme fraiche som akkompagnement til mazarinkagen. Foto: Solvej D. Rasmussen

Opskriften på mazarinkagerne er fra det gratis grøntsags-magasin “Sæson for god smag”, hvor de er bagt med jordbær. Jeg har gjort kagerne hvedefri og skiftet jordbærrene ud med gule ribs, og du kan bruge lige de bær, du har lyst til eller har ved hånden.

Mazarinkager uden hvedemel

Du skal bruge:
150 g marcipan
150 g sukker
1 vaniljestang
125 g smør
2 æg
50 g rismel
25 g mandler
Bær

Creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis

Fremgangsmåde:
Riv marcipanen på den fine side af rivejernet og rør den sammen med sukkeret. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og rør dem i sammen med smørret (som du kan blødgøre på ti sekunder i mikrobølgeovnen).

Smut mandlerne og hak dem groft. Rør æggene i et ad gangen og til sidst mel og hakkede mandler.

Gule ribs i mazarinkage

Bærrene trykkes lidt ned i dejen med en teske. Foto: Solvej D. Rasmussen

Fordel dejen i otte portions-bageforme eller ramekiner. Skyl ribsene, dup dem tørre i køkkenrulle og læg 10-15 stykker midt i hver ramekin. Tryk dem let ned i dejen med en teske.

Mazarinkage med gule ribs

Lad kagerne køle helt af, før du løsner dem langs kanten med en bordkniv. Foto: Solvej D. Rasmussen

Bag mazarinkagerne 15-20 minutter ved 200 grader. Lad dem køle af, før du tager dem ud af formene (kør eventuelt med en bordkniv langs kanten for at løsne dem). Server med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.

Husk at kager uden hvede ikke er det samme som kager uden gluten. Du kan finde flere kager uden hvede på denne side, og her kan du læse, hvorfor jeg ikke spiser hvede.

Dette indlæg blev udgivet i Kager uden hvede, Køkkenhaven. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA code