De små salater her er til at dække bord med – en ved hver kuvert. Salaten er lavet af jordbær, persille, hjulkrone og friskbælgede ærter (kan vi så få ro?? :) ), og dermed er de proppet med dansk sommer, helt ned til den lille detalje med, at regnen sparede mig for at skylle hjulkrone-blomsterne.
Jordbær står ikke særligt højt på min liste over yndlingsingredienser. De er ALTID overmodne. Ingen andre frugter eller grøntsager er så splattede allerede når man køber dem (dyrk dem i stedet). For det andet kan jordbær tit have en rigtig dårlig, fad smag, eller ingen smag. Folk priser jordbær til skyerne, men når jeg putter jordbær i munden, er det altid med negative forventninger – og så er det til gengæld dejligt, når de har den søde, fulde jordbær-smag, som de skal.
Hjulkrone skuffer derimod aldrig, for den smager ikke af noget. Det er en fascinerende, lille, spiselig blomst, som er smuk, først i haven og så på tallerkenen. Her får I den lige i aftenlys i bedet ved vores runde terrasse.
Mini-salater
Du skal bruge:
Friskbælgede ærter
Persille
Friske jordbær (cirka 1 jordbær til hver mini-salat)
Blomster af hjulkrone (1 blomst til hver mini-salat)
Fremgangsmåde:
Skyl persille og jordbær. Del persillen i små buketter. Skær jordbær i skiver og skær skiverne over a la pizza-udskæring, så de bliver til trekanter.
Anret salaterne i små portionsskåle. Jeg brugte mange ærter, fem jordbær-trekanter og fem små persille-blade til hver salat. Klem forsigtigt hjulkrone-blomsten af stilken og pynt hver salat med en blomst.
5 Responses to Mini-salater med jordbær, ærter og hjulkrone