I jagten på grøn aftensmad har jeg lavet vegetariske frikadeller med linser, squash, hvidløg, paprika og chili. Succeskriteriet var, at børnene skulle kunne lide dem; ergo er linsedellerne her ikke nogen stor succes… Men det er okay med mig, at børnene skal vænne sig til en ny ret, og jeg eksperimenterer gerne videre med vege-deller for at se, om jeg kan ramme ungernes smag bedre. Viggo og jeg syntes, at linsedellerne var lækre – grønne og gyldne. Især chilien var lige i øjet til den lidt tørre, neutrale linsesmag.
Jeg har kombineret flere forskellige opskrifter, da jeg lavede linsedellerne. Blandt andet var der rigtig god inspiration at hente på denne side på Matbloggsentralen. Ind i mellem de traditionelle burgere finder du mange spændende kikærteburgere, rødbedebøffer, bønneburgere og mere. Tag også et smut forbi denne grønne burger på The Food Club. Om ikke andet for at smile af det stribede sugerør – er det ikke bare en herlig detalje? :)
Linse-frikadeller med chili
Du skal bruge:
200 g røde linser
Cirka 100 g squash
1 æg
3 spsk mel (jeg brugte kikærtemel – fås i indvandrerbutikker)
To-tre fed hvidløg, presset
En rød chili, finthakket
1 tsk paprika
½ tsk chiliflager
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Skyl linserne i en si og kog dem i rigeligt, letsaltet vand i cirka 10 minutter. Lad dem dryppe af i en sigte og hæld dem over i en skål.
Riv squashen på et rivejern og bland den i linserne sammen med de andre ingredienser. Rør det grundigt sammen til en lind masse.
Varm olie på panden og sæt linse-farsen på i små klatter. Giv dem god tid til at danne skorpe, før du vender dem. Jeg brugte to spiseskeer til at sætte dellerne på panden med og to andre spiseskeer til at vende dem med (og tak for opvaskemaskine). Det er lettest at få dellerne gennemstegt, hvis de er lidt flade. Velbekomme :)
Det virkelig ikke pænt at skrive “indvandrerbutikker”, du kunne bruge ordet “små specialbutik” i stedet.
Hej Mia,
Tak for dit input. Jeg forstår ikke helt, hvorfor det ikke er pænt at skrive ‘indvandrerbutikker’. Den type butikker, jeg mener, er ofte drevet af indvandrere, og der er for mig at se ikke noget galt i at være indvandrer.
Du er velkommen til at uddybe, hvad du mener, hvis du gider – det er jo en vigtig snak.
Mange hilsner
Solvej