Havregrynscookies uden hvede

Chokoladecookies med havregryn og uden hvede

Chocolate chip cookies med havregryn og hasselnødder. Foto: Solvej D. Rasmussen

De her store, bløde, seje chokoladecookies har en lækker smag af havregryn, og de er selvfølgelig bagt uden hvedemel, og de vil for evigt minde mig om en god campingtur til Holbæk Fjord :)

Skulle du have lyst til chokoladecookies UDEN havregryn og stadig uden hvedemel, så klarer vi også det. Så skal du bare lige klikke her.

Havregrynssmåkager uden hvede

Du skal bruge:
100 g smør
100 g sukker
50 g farin
1 æg
100 g fint majsmel
100 g havregryn
1 tsk vaniljesukker
½ tsk bagepulver
100 g hakket chokolade
50 g hakkede hasselnødder

Fremgangsmåde:
Smelt smørret, for eksempel i mikrobølgeovnen. Rør det sammen med sukker, farin og æg. Bland resten af ingredienserne i og rør dejen godt sammen.

Sæt skefulde af dejen på en plade med bagepapir. Kagerne flyder ud, nogle gange meget, nogle gange ikke så meget.

Chokoladecookies med havregryn

Der skal være plads til, at kagerne flyder ud. Foto: Solvej D. Rasmussen

Bag kagerne ved 175 grader i 10-15 minutter afhængigt af, hvor store du har lavet dine dejklatter. De skal være brune i kanterne, når du tager dem ud. De er bløde og skrøbelige, sålænge de er varme, så lad dem køle helt af på en rist, så kan du spise dem eller lægge dem i din yndlingskagedåse, uden at de går i stykker.

Tak til Randi for opskriften!

Chokoladecookies med havregryn

Kagerne kan også bruges som den søde bid til brunch. Foto: Solvej D. Rasmussen

Dette indlæg blev udgivet i Kager uden hvede. Bogmærk permalinket.

14 kommentarer til Havregrynscookies uden hvede

  1. Randi skriver:

    Det var da så lidt! Hvad gør man ikke for at forsøde campinglivet for en ikke-campist? ;-)
    Du har haft en heldig (eller veltrænet) hånd til at lave dejklatterne med; dine kager er i hvert fald ikke flydt så meget ud, som mine gjorde – og jeg synes jo cookies skal være tykke, så det ser rigtig godt ud!

    • Solvej skriver:

      Men jeg synes, de skulle være KÆMPEstore og flade ligesom dine, så jeg var faktisk ikke helt tilfreds (med formen i hvert fald).
      Og jeg kan godt lide camping, bare jeg ikke skal sove i telt. … Nååårhja. Så er det ikke camping. :|

  2. Rikke Christensen skriver:

    Hej Solvej

    Så har jeg prøvet opskriften dine lækre lækre cookies. Jeg synes de bliver super lækre og det er lækkert at de er lidt tykke.
    Jeg putter lidt salt i dejen, og et enkelt saltkorn eller 2 på toppen af hver cookie (endelig ikke for mange). Salten giver et super modspil mod alt sukkeret og chokoladen.
    Men de er super lækre. Tak for opskriften

    Rikke

    • Solvej skriver:

      Hej Rikke!
      Hvor er det dejligt at høre, at opskriften lykkedes hjemme hos dig og så med salt. Spændende tilføjelse – det vil jeg prøve næste gang jeg bager dem. Jeg har nogle sorte saltflager – kunne sikkert se knaldgodt ud oven i købet ;)
      Hilsen Solvej

  3. Misbah skriver:

    Hej
    Jeg er diabetikker og har ledt efter opskrift uden hvedemel , er meget glad for det lykkes, men kan jeg erstatte majsmel med noget andet, fordi majsmel indholder mange kulhydrater som jeg ikke må spise meget.

    tak:)

    • Solvej skriver:

      Hej Misbah,
      Du kan erstatte det med andre typer mel, f.eks. rismel, men jeg har ikke forstand på diabetes-opskrifter, så jeg ved ikke, om det løser problemet med kulhydrater for dig. Der er jo også meget sukker i denne opskrift, som jeg umiddelbart ville tro, var et problem. Jeg kan desværre ikke give dig bedre råd, beklager, men jeg håber, du finder en løsning.
      Hilsen Solvej

  4. Jeanette skriver:

    Hej.
    Lyder som en spændende opskrift. Kan jeg udskifte nødderne med noget?? Jeg tåler nemlig ikke nødder.
    Mvh. Jeanette

    • Solvej skriver:

      Hej Jeanette,
      Kan du spise solsikkekerner eller græskarkerner? Solsikkekernerne ville jeg bruge hele, og græskarkerner ville jeg hakke groft. Kagerne kunne måske også bages med sesamfrø, som jo er små i forvejen.

      Jeg tror, jeg ville bage dem med græskarkerner, som plejer at smage godt, når de bliver bagt. Så hvis du kan tåle dem, så var det måske en ide.

      Jeg håber, du kan bruge et af forslagene. Lad dig ikke slå ud, hvis første forsøg ikke bliver godt, for måske skal du justere mængden/vægten. 50 g hasselnødder fylder måske mere eller mindre end 50 g græskarkerner.

      Held og lykke med bagning :)

      Hilsen Solvej

  5. Vinnie N. Jørgensen skriver:

    Hej Solvej..

    Fantastiske gode cookies :-)

    Men kan man evt. erstatte sukkeret med noget andet? Honnig, sirup?
    Har du forsøgt det?
    mvh. Vinnie

    • Solvej skriver:

      Hej Vinnie,
      Dejligt at høre, at de blev gode :)
      Jeg har desværre ikke forsøgt med hverken honning eller sirup, og jeg ved faktisk ikke, om man generelt bare kan bytte lige over med de flydende typer sukker. Så det må blive en opfordring til at eksperimentere med det :)
      Hilsner
      Solvej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA code