De her store, bløde, seje chokoladecookies har en lækker smag af havregryn, og de er selvfølgelig bagt uden hvedemel, og de vil for evigt minde mig om en god campingtur til Holbæk Fjord :)
Skulle du have lyst til chokoladecookies UDEN havregryn og stadig uden hvedemel, så klarer vi også det. Så skal du bare lige klikke her.
Havregrynssmåkager uden hvede
Du skal bruge:
100 g smør
100 g sukker
50 g farin
1 æg
100 g fint majsmel
100 g havregryn
1 tsk vaniljesukker
½ tsk bagepulver
100 g hakket chokolade
50 g hakkede hasselnødder
Fremgangsmåde:
Smelt smørret, for eksempel i mikrobølgeovnen. Rør det sammen med sukker, farin og æg. Bland resten af ingredienserne i og rør dejen godt sammen.
Sæt skefulde af dejen på en plade med bagepapir. Kagerne flyder ud, nogle gange meget, nogle gange ikke så meget.
Bag kagerne ved 175 grader i 10-15 minutter afhængigt af, hvor store du har lavet dine dejklatter. De skal være brune i kanterne, når du tager dem ud. De er bløde og skrøbelige, sålænge de er varme, så lad dem køle helt af på en rist, så kan du spise dem eller lægge dem i din yndlingskagedåse, uden at de går i stykker.
Tak til Randi for opskriften!
14 Responses to Havregrynscookies uden hvede