Bruschetta på knækbrød

Bruschetta med rejer

Rejer, tomatpesto og strimlet forårsløg på bruschetta-knækbrød. Foto: Solvej D. Rasmussen

Sådan her kan man lave bruschetta, når man ikke kan tåle hvede, men savner de små, sprøde, italiensk-inspirerede brød.

Bruschettaerne her ville være perfekte som forret eller som en velkomst-snack. Jeg kunne også godt finde på at servere dem som aftensmad en af de dage, hvor alle i familien skal til spejder eller fodbold eller møde.

Jeg har brugt mit trofaste rugknækbrød fra Leksands Knäcke, og det fungerede perfekt i forhold til, at jeg var bange for, at tomatsovsen ville opløse knækbrødet og gøre det smattet og ulækkert. De blev seje på en god måde i midten og forblev sprøde i kanten. Du kan jo prøve, om dit yndlingsknækbrød fungerer lige så godt.

Der er en med oliventapenade, revet haloumi, syltet chili og rødløg.

Så er der en med tomatpesto, rejer og strimlet forårsløg.

Den sidste variant er med forårsløg, avocado og tomat, som først blev hakket og blandet i en skål med salt og peber.

Det er nemlig sådan, at bruschetta er enormt sjove at lege med! Man kan sætte de flotteste farver og de mest spændende ingredienser sammen og få sine helt egne, opfindsomme brød ud af det. Det er klart, at når man eksperimenterer sig frem, så kan resultatet ende med at blive mindre godt. Men når alternativet er IKKE at prøve noget nyt, så foretrækker jeg langt at risikere at fejle. Faktisk blev den med avocado ikke helt god. Find du på en bedre version.

Bruschetta på knækbrød

Bruschettaen med syltet, gul chili og rødløg var den flotteste, syntes jeg. Foto: Solvej D. Rasmussen

Bruschetta uden hvede

Du skal bruge:
Knækbrød uden hvede
Pesto, relish, tapenade eller noget andet, som du kan smøre på og som har en ret tyk konsistens.
Forskelligt fyld

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader (jeg brugte varmluft).

Skær fyldet ud i små bidder.

Bruschetta på knækbrød

Knækbrøds-bruschettaerne bagte i fem minutter. Foto: Solvej D. Rasmussen

Læg knækbrødene på bagepapir på en bageplade. Smør dem med pesto eller lignende og læg fyldet ovenpå. Bag dem i ovnen i 5 minutter. Lad dem køle lidt af – de bliver hurtigt kolde nok til at man kan holde på dem – og server.

Og så lavede jeg forøvrigt også en pizza margherita-version kun med tomatpesto og revet ost. Absolut anbefalelsesværdig :)

Pizza margherita a la knækbrød

Pizza margherita a la knækbrød. Foto: Solvej D. Rasmussen

Dette indlæg blev udgivet i Fyld-selv-ud-opskrifter, Mad uden hvede. Bogmærk permalinket.

4 kommentarer til Bruschetta på knækbrød

  1. Lykke skriver:

    Rigtig rigtig god idé og det ser festligt ud :-)
    Man kunne måske også brække knækbrødene i mindre stykker
    og grille dem i ovnen lidt som sunde nachos, med dip til..?

    Vh Lykke

    • Solvej skriver:

      Jada, god ide, det kunne være lækkert at lave dem i mindre stykker og så bare med krydderurter og ost eller sådan. Man kunne også bruge kiks eller crackers, ville sikkert virke fint.

  2. Sikke en god og kreativ ide :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA code