Kage med marengs og frugt (uden hvede)

Kage med marengs og frugt

Masser af frugt i striber gør marengs-lagkagen utroligt smuk og indbydende. Foto: Solvej D. Rasmussen

Kagen her er en sommer-kage-klassiker med frisk frugt oven på en lækker creme oven på et lag marengs oven på en lagkage-agtig bund – mums!

Her er den i en hvedefri version.

Kage med marengs og frugt

Lagkagebunden og marengslåget bages samtidig. Til sidst lægges flødeskum og frugt på. Foto: Solvej D. Rasmussen

Lagkage med marengs, frugt og creme

Du skal bruge:
Til bunden:
250 g blødt smør
200 g sukker
4 æggeblommer
2 dl mælk
75 g kartoffelmel
75 g rismel
3 tsk bagepulver

Til marengslåg:
4 æggehvider
300 g sukker
2 tsk vaniljesukker
100 g hakkede nødder

Creme med flødeskum og creme fraiche:
5 dl piskefløde
5 dl creme fraiche
3 tsk

Pynt:
Frisk frugt eller bær

Fremgangsmåde:
Vej ingredienserne af, del de 4 æg, hak nødderne og tænd ovnen, inden du går i gang, så du kan få dejen og marengsmassen klar hurtigt efter hinanden.

Bunden: Rør smør og sukker godt, til det er helt ensartet. Rør æggeblommerne i en ad gangen. Tilsæt kartoffelmel, rismel, mælk og bagepulver og rør det hele godt sammen.

Marengsmassen: Pisk æggehviderne med sukkeret. Vend vaniljesukker og hakkede nødder i.

Dej og marengsmasse

Marengsen lægges oven på dejen. Foto: Solvej D. Rasmussen

Læg dejen i en mellemstor bradepande eller et stort ildfast fad, der passer sig til en smuk kage, hvis du har et (det havde jeg ikke…). To runde tærtefade kan også bruges.

Fordel marengsmassen oven på dejen og bag kagen ved 175 grader i cirka 30 minutter.

Lad kagen køle af. Pisk fløden stiv og rør den sammen med creme fraiche og vaniljesukker. Vælg nogle frugter i flotte farver, eller brug en masse bær. Bred cremen ud over kagen og pynt med striber af frugten.

Du kan finde flere gode kager uden hvede her og se, hvorfor jeg ikke spiser hvede på denne side.

Frugt i striber på kage med marengs og frugt

Husk at have det sjovt med at vælge frugt i smukke farver! Foto: Solvej D. Rasmussen

Dette indlæg blev udgivet i Kager uden hvede. Bogmærk permalinket.

4 kommentarer til Kage med marengs og frugt (uden hvede)

  1. Frederikke skriver:

    Wauw, det ser lækkert ud! Flotte farver:)

    Måske vil du kigge forbi min nyopstartede blog?

    http://www.vivalavanilla.blogspot.dk

  2. Laila Larsen skriver:

    Flot kage! Det med 175 grader i ovnen. Er det ved varmluftsovn eller almindelig varme?
    Mvh Laila Larsen

    • Solvej skriver:

      Hej Laila,
      Jeg kan ikke huske, hvad jeg brugte! Det vil under alle omstændigheder afhænge af din ovn. Prøv med at stikke en kødnål i midten af kagen, når tiden er gået, og hvis der sidder dej på, skal den have fem minutter mere, hvorefter man prøver med en kødnål igen. Og næste gang, man bager den, er man lidt klogere. Besværligt. Beklager!
      Jeg håber, du får en dejlig kage ud af det :)
      Hilsen Solvej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA code