
Masser af frugt i striber gør marengs-lagkagen utroligt smuk og indbydende. Foto: Solvej D. Rasmussen
Kagen her er en sommer-kage-klassiker med frisk frugt oven på en lækker creme oven på et lag marengs oven på en lagkage-agtig bund – mums!
Her er den i en hvedefri version.

Lagkagebunden og marengslåget bages samtidig. Til sidst lægges flødeskum og frugt på. Foto: Solvej D. Rasmussen
Lagkage med marengs, frugt og creme
Du skal bruge:
Til bunden:
250 g blødt smør
200 g sukker
4 æggeblommer
2 dl mælk
75 g kartoffelmel
75 g rismel
3 tsk bagepulver
Til marengslåg:
4 æggehvider
300 g sukker
2 tsk vaniljesukker
100 g hakkede nødder
Creme med flødeskum og creme fraiche:
5 dl piskefløde
5 dl creme fraiche
3 tsk
Pynt:
Frisk frugt eller bær
Fremgangsmåde:
Vej ingredienserne af, del de 4 æg, hak nødderne og tænd ovnen, inden du går i gang, så du kan få dejen og marengsmassen klar hurtigt efter hinanden.
Bunden: Rør smør og sukker godt, til det er helt ensartet. Rør æggeblommerne i en ad gangen. Tilsæt kartoffelmel, rismel, mælk og bagepulver og rør det hele godt sammen.
Marengsmassen: Pisk æggehviderne med sukkeret. Vend vaniljesukker og hakkede nødder i.
Læg dejen i en mellemstor bradepande eller et stort ildfast fad, der passer sig til en smuk kage, hvis du har et (det havde jeg ikke…). To runde tærtefade kan også bruges.
Fordel marengsmassen oven på dejen og bag kagen ved 175 grader i cirka 30 minutter.
Lad kagen køle af. Pisk fløden stiv og rør den sammen med creme fraiche og vaniljesukker. Vælg nogle frugter i flotte farver, eller brug en masse bær. Bred cremen ud over kagen og pynt med striber af frugten.
Du kan finde flere gode kager uden hvede her og se, hvorfor jeg ikke spiser hvede på denne side.
4 Responses to Kage med marengs og frugt (uden hvede)