Ude i krydderurtebedet er persillen gået amok og i stok og har sat små knaldgrønne skærme på lange knaldgrønne stængler. Jeg plukkede blomsterskærmene og puttede dem i en flaske med æbleeddike, og nu håber jeg om et par uger at få min helt egen æble-persille-eddike.
Opskriften er fra Camilla Plums kogebog med spiselige blomster “Blomstrende mad”, og jeg har glædet mig til at lave den lige siden den her giveaway. Jeg har udeladt nogle af Plums ingredienser for at se, om eddiken kan komme til at smage af kun persille.
Kryddereddike med persille
Du skal bruge:
500 ml æbleeddike
20-30 blomsterskærme fra persille, afhængigt af hvor store de er
Fremgangsmåde:
Skyl skærmene, dup dem tørre i et viskestykke og prop dem ned i flasken med eddike. Lad det trække i køleskabet i nogle uger.
Persilleblomsteddiken vil garanteret gøre sig godt i en olie-eddike dressing – og se smuk ud på køkkenbordet :)
Lige nu ser den altså smuk ud i køleskabet, for jeg vil ikke risikere, at den bliver dårlig. Har endnu ikke smagt den, men jeg håber, at man kan smage persillen i for eksempel en olie-eddike-dressing.
hvordan blev resultatet ???
Hej Steffen,
Så vidt jeg husker, smagte den ikke specielt meget af persille, men dit spørgsmål fik mig til at tænke, at måske det var tid for at prøve igen? Persilleblomsterne er her :)
Mange hilsner fra Solvej