Chokoladesnack med nødder

Chokoladehjerter med nødder

Chokoladehjerterne er lavet af chokolade, peanuts, hasselnødder og sesamfrø. Foto: Solvej D. Rasmussen

Chokolade er en grøntsag, som min søster siger. Og de her røde hjerte-silikoneforme var ikke ret dyre. Voila! Chokoladehjerter.

chokoladehjerter med nødder

Man får nemt chokolade-fingre af at spise dem her, men hvad betyder det, når de er sjove at lave og smager godt :) Foto: Solvej D. Rasmussen

Nemme chokoladehjerter

Du skal bruge:
200 g mælkechokolade
Hele hasselnødder
Uristede jordnødder
Sesamfrø

Fremgangsmåde:
Læg nogle jordnødder i bunden af hjerte-formene. Find de pæneste og rundeste hasselnødder i posen frem.

Hjerteformede silikoneforme

Jordnødder i mine nye hjerteformede silikoneforme. Foto: Solvej D. Rasmussen

Smelt chokoladen over vandbad. Det gør du ved at sætte en lille gryde med cirka tre centimeter vand på en kogeplade. Bring vandet i kog og skru ned, så du kun lige holder det i kog. Sæt en skål, som er lidt større end gryden, ned i gryden, så den hviler på kanterne, men uden at røre vandet. Bræk chokoladen i stykker, put det i skålen og lad det smelte.

Chokoladehjerter i silikoneform

Brug en ske til at fordele den varme chokolade i formene. Foto: Solvej D. Rasmussen

Fordel den flydende chokolade over jordnødderne i formene. Læg tre af de pæne hasselnødder i hvert hjerte og drys med sesamfrø.

Du kan selvfølgelig lave chokoladesnack i alle mulige andre former og med alle mulige andre chokolader og nødder. Du kunne også bruge smarties eller skumfiduser eller det altomsiggribende lakrids? Jeg kunne tænke mig at prøve med hvid chokolade og tørrede tranebær. Prøv om du kan lave dine chokolader lidt tyndere end dem på mine billeder, for de var en anelse hårde at bide i.

Chokoladehjerter på glasfad

Og så er der chokoladehjerter til kaffen. Foto: Solvej D. Rasmussen

Dette indlæg blev udgivet i Fyld-selv-ud-opskrifter, Kager uden hvede. Bogmærk permalinket.

8 kommentarer til Chokoladesnack med nødder

  1. Mmmmmmm, hvor ser det lækkert ud. Hjemmelavede nøddetærter. Tænker straks i mit lakridspulver i skabet, som jeg ikke har brugt længe. En udgave med hvid eller mørk chokolade, mandler og et rundhåndet drys lakridspulver ville være et hit her på matriklen :)

    • Solvej skriver:

      Ja, altså, jeg er jo ikke kommet med på lakridspulverbølgen, og synes stadig, at man udmærket kan have lakrids for sig og chokolade for sig. Men for dem, der kan lide det, er der frit slag til at gøre lige, hvad man har lyst til med de her chokolader!

  2. Randi skriver:

    Mums! Din søster ønsker sig “grøntsager” fra Smagdigfrem ud af huset :)

  3. pernille skriver:

    Hvor skal de opbevares når de er færdige?
    kan jeg godt lave dem dagen før de skal serveres? :)

    • Solvej skriver:

      Hej Pernille,
      Jeg vil foreslå køleskabet (lad dem stå i formene) og ja – de kan sagtens laves dagen før. Jeg håber, de bliver gode.
      Mange hilsner fra Solvej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA code