Rødbedebøffer

Rødbedebøffer med salat

Bøffer af rødbeder og røde linser. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Vi er stadig på jagt efter grøn aftensmad, som børnene (10 og 12) kan lide. Denne gang blev det så til rød aftensmad. Og de kunne godt lide det. Med ketchup.

Da jeg begyndte at interessere mig for vegetarmad for ikke ret lang tid siden, opfangede jeg snart den foragt i stemmen, som kogebogs-skribenterne fik, når det gjaldt vegetar-retter, der i bund og grund er ‘erstatning for kød’. Rødbedebøffer hører til den kategori. For det første blev de opfundet i en tid, hvor politik, ikke smagsløg, bestemte, hvordan man lavede mad. For det andet drømmer de inderst inde om at være hakkedrenge. Hallo – det er så godt som røde bøffer!

For os er de nu bare en videreudvikling af de her linsedeller, som jeg lavede i sommer, og som børnene ikke var helt pjattede med. Nu er det efterår og sæson for rødbeder, som smager sødt, og derfor tænkte jeg: Hvorfor ikke lave linsedeller med rødbeder? Eller endnu bedre: Hvorfor ikke få Viggo til at lave dem? Det lykkedes. Han er en guttermand. De blev gode.

Rødbedebøffer

Rødbedebøfferne smagte godt med ketchup. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Linsebøffer med rødbeder

Du skal bruge:
200 g røde linser
2-3 rødbeder
3 æg
Cirka ½ dl kikærtemel (hvis du ikke har noget imod hvedemel, kan du også bruge det)
1 stort fed hvidløg
Chiliflager eller chilipulver efter smag
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Skyl linserne i en si og kog dem i rigeligt, letsaltet vand i cirka 10 minutter. Lad dem dryppe af i en sigte og hæld dem over i en skål.

Skræl rødbederne og riv dem på et rivejern. Bland dem i linserne sammen med de andre ingredienser. Du kan justere på æg og mel, indtil massen har en passende konsistens. Viggo siger, at hans rødbede-linse-fars lige netop kunne hænge sammen i bøf-facon på panden.

Steg bøfferne på panden i lidt olie. Det er en god ide at lave dem lidt flade, så de lettere bliver gennemstegt.

Dette indlæg blev udgivet i Frikadeller. Bogmærk permalinket.

6 Responses to Rødbedebøffer

Der er lukket for kommentarer.