Rødbedebøffer

Rødbedebøffer med salat

Bøffer af rødbeder og røde linser. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Vi er stadig på jagt efter grøn aftensmad, som børnene (10 og 12) kan lide. Denne gang blev det så til rød aftensmad. Og de kunne godt lide det. Med ketchup.

Da jeg begyndte at interessere mig for vegetarmad for ikke ret lang tid siden, opfangede jeg snart den foragt i stemmen, som kogebogs-skribenterne fik, når det gjaldt vegetar-retter, der i bund og grund er ‘erstatning for kød’. Rødbedebøffer hører til den kategori. For det første blev de opfundet i en tid, hvor politik, ikke smagsløg, bestemte, hvordan man lavede mad. For det andet drømmer de inderst inde om at være hakkedrenge. Hallo – det er så godt som røde bøffer!

For os er de nu bare en videreudvikling af de her linsedeller, som jeg lavede i sommer, og som børnene ikke var helt pjattede med. Nu er det efterår og sæson for rødbeder, som smager sødt, og derfor tænkte jeg: Hvorfor ikke lave linsedeller med rødbeder? Eller endnu bedre: Hvorfor ikke få Viggo til at lave dem? Det lykkedes. Han er en guttermand. De blev gode.

Rødbedebøffer

Rødbedebøfferne smagte godt med ketchup. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Linsebøffer med rødbeder

Du skal bruge:
200 g røde linser
2-3 rødbeder
3 æg
Cirka ½ dl kikærtemel (hvis du ikke har noget imod hvedemel, kan du også bruge det)
1 stort fed hvidløg
Chiliflager eller chilipulver efter smag
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Skyl linserne i en si og kog dem i rigeligt, letsaltet vand i cirka 10 minutter. Lad dem dryppe af i en sigte og hæld dem over i en skål.

Skræl rødbederne og riv dem på et rivejern. Bland dem i linserne sammen med de andre ingredienser. Du kan justere på æg og mel, indtil massen har en passende konsistens. Viggo siger, at hans rødbede-linse-fars lige netop kunne hænge sammen i bøf-facon på panden.

Steg bøfferne på panden i lidt olie. Det er en god ide at lave dem lidt flade, så de lettere bliver gennemstegt.

Dette indlæg blev udgivet i Frikadeller. Bogmærk permalinket.

6 kommentarer til Rødbedebøffer

  1. De ser lækre ud, de rødbedebøffer. Hvad serverede du/I til?

    • Solvej skriver:

      Det var meget minimalistisk. Ris og ketchup. Salaten er hjertesalat og limebåde, det var mest for at få noget grønt på billedet :)

  2. Charlotte Ørsø skriver:

    Dejligt!
    Jeg vil jo gerne spise rødbeder, men er enig med dig i, at ovnbagte rodfrugter må være nogle andres valg.
    Apropos “køderstatning” og hippier: Jeg lavede engang et levneds-interwiev med en 100-årig præsteenke, som kunne fortælle, at i 30’erne måtte hun servere bøffer af selleri og rødbede, fordi hun var fattig husmor og ejede et stykke jord.

    • Solvej skriver:

      Det lyder sikkert sindsforvirret, men nogle gange drømmer jeg om sådan et liv! Bare leve af det, man kan dyrke i haven og finde i skoven, suk. Så ville vi nu dø af sult, men derfor kan man jo godt så en gulerod eller to.

  3. Asta skriver:

    Hej

    Er det muligt at lave dem vegansk uden æg? :-) og kan man udskifte rødbederne med andre rodfrugt som knoldselleri eller gulerødder ?
    Virkelig en fed blog :D
    Mvh Asta

    • Solvej skriver:

      Jeg har OVERHOVEDET ikke forstand på vegansk mad, så jeg synes, du skal prøve Månebarnets rødbedebøffer, hvis du ikke allerede har været på hendes blog (den er totalt vegansk, så vidt jeg forstår).

      Ja, brug bare de rodfrugter du har eller bedst kan lide. Vi har lavet dem her med gulerødder og persillerødder, og de blev dejlige.

      Og tak :)

      Hilsen Solvej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA code