Suppe med linser og butternut squash

Suppe med linser og butternut squash

Linserne gør suppen mættende, og butternut squashen gør den orange. Foto: Solvej D. Rasmussen

Du har sikkert set de lyse-orange, kæmpe-pæreformede butternut squash ved siden af græskarrene henne i supermarkedet. Jeg var længe i tvivl – kan de spises eller er de til at pynte op med? Men sjovt nok pynter de mest, når man skærer dem op og bruger de knaldorange squash-stykker i maden.

Du kan bruge opskriften som en grundopskrift på en mættende, vegetarisk efterårssuppe og lave suppen med lige den grøntsag, du står og har lyst til, som supplement til linserne og kartoflerne. Knoldselleri smager godt som suppegrøntsag, ligesom alle rodfrugterne.

Hvis du følger med her på bloggen, vil du vide, at vi har et grøn-aftensmad-som-børnene-kan-lide-projekt i gang. Laurits (12 år) spiste denne suppe med stor appetit, han er i det hele taget glad for suppe (og for karry). Ejnar (10 år) spiste den ikke.

Butternut squash

Butternut squash. Foto: Solvej D. Rasmussen

Linsesuppe med butternut squash

Du skal bruge:
1 stort, hakket løg
1 stort fed hvidløg
Olie
7-8 kartofler
2 dl linser (vi brugte røde, men brug også beluga, du puy, grønne linser eller hvad du nu har)
Et krydderi (jeg brugte 2 tsk karry, men paprika ville sikkert også være godt)
2 kviste rosmarin, hakket
2 grøntsagsbouillon-terninger (skal give 1 liter bouillon)
1,3 liter vand
En kvart butternut squash i mundrette bidder (eller en anden grøntsag)

Creme fraiche

Fremgangsmåde:
Skræl kartoflerne og skær dem i stykker. Sauter løget i olie ved lidt over middel varme. Tilsæt presset hvidløg og karry og sauter et minuts tid mere. Skru op for varmen, put kartofler og linser i gryden og rør, så de ikke sætter sig fast i bunden.

Hæld vand, bouillonterninger og rosmarin i gryden. Lad det simre 5 minutter. Put butternut squash i gryden og lad suppen koge yderligere 5-7 minutter. Smag suppen til med salt og peber.

Server den med en skefuld creme fraiche og friskhakkede krydderurter på toppen. Jeg synes, at suppen mætter så meget, at man ikke behøver brød til.

Dette indlæg blev udgivet i Fyld-selv-ud-opskrifter, Nem aftensmad, Suppe. Bogmærk permalinket.

3 Responses to Suppe med linser og butternut squash

Der er lukket for kommentarer.