Æbletoddy med chili og whisky

Æbletoddy med chili og whisky

Varm toddy med æble, chili, ingefær, whisky, kanel og honning. Foto: Solvej D. Rasmussen

I de næste mange møgmørke måneder styrker jeg mig på varm æblemost med kanel, ingefær og andre velmenende ingredienser som chili og whisky og serverer også meget gerne denne toddy som en varm velkomst til gæster. Den er fin med en skål nødder og rosiner til.

Opskriften er fundet i det dejlige magasin BoligLiv for et par år siden, og hvis du unavngivne ophavsmand eller -kvinde tilfældigvis ser det her, så vil jeg bare sige, at der havde du altså en af dine gode dage! Det er virkelig en sød, rar, varm og varmende drink, og jeg har lavet den tit.

Man kan selvfølgelig udelade whisky for en alkoholfri version. Det bliver toddyen kun en lille smule ringere af…

Æbletoddy med chili, whisky, kanel, ingefær og honning

Varm toddy på kolde dage. Foto: Solvej D. Rasmussen

Toddy med æblemost, chili og whisky

Du skal bruge:
2½ dl æblemost pr. person
2 hele stænger kanel
1 skive frisk ingefær pr. glas
1 tynd skive æble pr. glas
1 tsk honning pr. glas eller efter smag
Whisky efter smag
Chiliflager

Fremgangsmåde:
Put æblemost og kanelstænger i en gryde, bring det til kogepunktet og fjern gryden fra varmen. Lad mosten trække under låg i cirka ti minutter.

Læg ingefær, æble og honning i et glas. Hæld whisky på og derefter den varme æblemost (uden kanelstænger). Drys med chiliflager, som er det, der virkelig får en til at vågne op fra vinterhiet.

Dette indlæg blev udgivet i Drikke. Bogmærk permalinket.

7 kommentarer til Æbletoddy med chili og whisky

  1. Mmmmmmm, ingefær, kanel, honning, chili – lutter gode sager. Gad vide om man ikke kan lave den med andet end whisky, det er jeg ikke så vild med. Har du lavet den med andre typer spiritus?

  2. Gitte skriver:

    Glæder mig til at smage den i jeres nye “hus” når nu vi og Anne Mette og Carsten bliver inviteret!!!!
    Kram Gitte

    • Solvej skriver:

      Ha, kunne du se, hvor billedet er taget ? :) Der er ret koldt i orangeriet nu, men okay, hvis det først skal være til foråret, så… ;)))

  3. Randi skriver:

    Mmm! – den vil jeg lave som velkomstdrink til min fødselsdag :)

  4. Pingback: Æbletoddy med bornholmsk chilihonning og rom | Delikate Danmark

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA code