Æbletoddy med chili og whisky

Æbletoddy med chili og whisky

Varm toddy med æble, chili, ingefær, whisky, kanel og honning. Foto: Solvej D. Rasmussen

I de næste mange møgmørke måneder styrker jeg mig på varm æblemost med kanel, ingefær og andre velmenende ingredienser som chili og whisky og serverer også meget gerne denne toddy som en varm velkomst til gæster. Den er fin med en skål nødder og rosiner til.

Opskriften er fundet i det dejlige magasin BoligLiv for et par år siden, og hvis du unavngivne ophavsmand eller -kvinde tilfældigvis ser det her, så vil jeg bare sige, at der havde du altså en af dine gode dage! Det er virkelig en sød, rar, varm og varmende drink, og jeg har lavet den tit.

Man kan selvfølgelig udelade whisky for en alkoholfri version. Det bliver toddyen kun en lille smule ringere af…

Æbletoddy med chili, whisky, kanel, ingefær og honning

Varm toddy på kolde dage. Foto: Solvej D. Rasmussen

Toddy med æblemost, chili og whisky

Du skal bruge:
2½ dl æblemost pr. person
2 hele stænger kanel
1 skive frisk ingefær pr. glas
1 tynd skive æble pr. glas
1 tsk honning pr. glas eller efter smag
Whisky efter smag
Chiliflager

Fremgangsmåde:
Put æblemost og kanelstænger i en gryde, bring det til kogepunktet og fjern gryden fra varmen. Lad mosten trække under låg i cirka ti minutter.

Læg ingefær, æble og honning i et glas. Hæld whisky på og derefter den varme æblemost (uden kanelstænger). Drys med chiliflager, som er det, der virkelig får en til at vågne op fra vinterhiet.

Dette indlæg blev udgivet i Drikke. Bogmærk permalinket.

7 Responses to Æbletoddy med chili og whisky

  1. Pingback: Æbletoddy med bornholmsk chilihonning og rom | Delikate Danmark

Der er lukket for kommentarer.