Nem aftensmad med rodfrugtlasagne

Lasagne med rodfrugter

Lasagnen er med selleri og pastinak. Foto: Solvej D. Rasmussen

Dette er årstidens grønne lasagne med to af sæsonens kedeligste grøntsager, selleri og pastinak. For har de en flot farve, nej. Får man hurtigt for meget af dem, ja. Har man fået dem serveret ovnbagt lige en gang eller to for meget? Jeg har.

I den her lasagne smagte de til gengæld fantastisk. Som de fleste andre grøntsager blev de søde af tilberedningen, og det passede perfekt i tomatsovsen. Ejnar på 10 år kunne vældig godt lide rodfrugtlasagnen, så den får også hans anbefaling som grøn aftensmad (og Laurits på 13 var ikke hjemme den dag, så hans test-resultat mangler i dagens børnevenlig-vegetarmads-poll :)).

Lasagnen kan laves med alle rodfrugter. Jeg undgik rødbeder, simpelthen fordi alting bliver så rødbedefarvet af rødbeder! Den kunne være dejlig med persillerødder eller gulerødder.

Lasagne med selleri og pastinak

Du kan bruge alle rodfrugter til lasagnen. Foto: Solvej D. Rasmussen

Rodfrugtlasagne

Du skal bruge:
Olie
2 løg
2 fed hvidløg (eller efter smag)
Ca. 1 kg rodfrugter (jeg brugte 4 mellemstore pastinakker og 3/4 mellemstor knoldselleri)
2 dåser flåede tomater
Krydderurter (jeg brugte basilikum)
Salt og peber
12 lasagneplader (jeg bruger hvedefri lasagneplader fra firmaet Schär)
Ca. 1 dl fløde
Revet ost (jeg brugte cheddarost, fordi jeg godt kan lide den orange farve)

Fremgangsmåde:
Skræl rodfrugterne og riv dem på den grove side af rivejernet.

Hak løgene og sauter dem for middel varme med presset hvidløg i olien i en stor gryde. Tilsæt de revne rodfrugter og lad dem varme med under omrøring et par minutter. Hæld tomater, salt, peber og krydderurter i gryden og lad det koge så længe, som du har tid til.

Hvis du bruger hvedefri lasagneplader, så husk at koge dem i 4-5 minutter før du lægger lasagnen sammen.

Læg tomatsovs i bunden af en lille bradepande eller et ildfast fad. Jeg brugte en bradepande på cirka 30 x 40 cm. Læg seks lasagneplader ovenpå sovsen, derefter tomatsovs igen og så de sidste seks lasagneplader. Tryk dem godt ned i fyldet og læg et sidste tyndt lag tomatsovs øverst. Fordel det grundigt, sådan at der ikke er tørre områder, for så bliver lasagnepladerne hårde.

Hæld en stribe fløde over pladerne, også for at undgå, at de bliver tørre og hårde under bagningen. Jeg lagde osten på med det samme, bagte lasagnen ved 150 grader i 15 minutter, slukkede for ovnen og lod lasagnen stå i eftervarmen yderligere et kvarter. Du kan også bage den ved 180 grader i 25 minutter – 15 minutter uden ost og 10 minutter med. Tjek ostens gratineringstid og -temperatur på pakken. Bare så du ikke får sort ost på din lasagne :)

Dette indlæg blev udgivet i Fyld-selv-ud-opskrifter, Nem aftensmad. Bogmærk permalinket.

6 Responses to Nem aftensmad med rodfrugtlasagne

Der er lukket for kommentarer.