Kylling med kanel og kardemomme

Kylling med julekrydderier

Kylling med mandler, rosiner og julekrydderier. Foto: Solvej D. Rasmussen

Endelig blev det december, så jeg kunne give jer denne kylling-opskrift, som er i fantastisk julehumør, ikke kun fordi den er krydret med kanel, kardemomme og nelliker, men også fordi den er i intenst jule-agtigt selskab af rosiner og mandler. Julesneen dalede tilmed ned fra himlen, mens jeg skar kylling ud og svitsede ris i olie og krydderier. Det hele var meget idyllisk. Indtil.

Indtil jeg erstattede tre hele nelliker, som skulle koges med risene, med tre teskefulde stødte nelliker. Resultatet var fine, gurkemeje-gule ris med en bitter, gennemtrængende smag af – jeg vil faktisk beskrive det som opvaskemiddel. Selv Viggo ville ikke spise det (mand, ikke hund). Vi smed otte deciliter ris ud. I disse tider. Quelle catastrophe.

Den næste portion ris jeg lavede, klistrede sammen, hvilket muligvis kan anes på billederne, og i hvert fald syntes jeg sidst på dagen, at den her opskrift havde svigtet mig. Men fordi den har været en virkelig god ven i mange år, har jeg besluttet at bære over med den. Jeg vil opfordre jer til at lave den en aften, hvor I kommer trætte hjem fra julegaveindkøb, for den er virkelig meget dejlig og hyggelig og kardemommeduftende.

Jeg har fjernet nellikerne fuldstændig for at være på den sikre side. Hvis du er modig af natur og ikke frygter smagen af opvaskemiddel, så prøv det da, men hold dig til de tre hele som foreskrevet i den oprindelige opskrift (fra Anne Wilsons lille hæfte ‘Det indiske køkken’). Husk at fjerne dem inden servering, så ingen kommer til at tygge på dem, hvilket HELT SIKKERT vil ødelægge julestemningen.

Julekylling

Køkkenet kommer til at dufte af kanel og kardemomme, når man laver julekylling på denne måde. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Kylling med kanel og kardemomme

Du skal bruge:
Olie eller smør
5 dl ris
7 dl vand
2 tsk stødt kanel
2 tsk stødt kardemomme
2 tsk gurkemeje
Salt og peber
4 kyllingfileter
100 g smuttede mandler
Rosiner efter smag

Fremgangsmåde:
Varm lidt olie eller smør i den gryde, du plejer at koge ris i. Svits ris med kanel, kardemomme og gurkemeje, indtil risene er dækket af fedtstof. Hæld vandet i gryden, tilsæt salt, bring det i kog og skru ned på lav varme. Lad risene koge i cirka 15 minutter.

Skær kyllingen i små, lækre tern. Varm olie eller smør i en stor pande. Brun kyllingekødet på alle sider med lidt salt og peber og tilsæt mandler og rosiner. Skru ned og varm det hele igennem et par minutter.

Put de kogte ris på panden og bland det hele sammen (brug evt. en wok, hvis det ikke kan være i din pande).  Lad retten trække lidt og server den med en god julesalat.

Kylling i wok

Brug eventuelt wokken til at blande ris og kylling. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Dette indlæg blev udgivet i Årets gang, Mad uden hvede, Nem aftensmad. Bogmærk permalinket.

8 Responses to Kylling med kanel og kardemomme

Der er lukket for kommentarer.