Nytårsmenu: Frugtsalat med hindbærcoulis

Frugtcocktail til nytår

Nytårscocktail af kiwi, pære, khakifrugt, vindruer, jordbær og blåbær. Foto: Solvej D. Rasmussen

Coulis. Lyder det ikke utroligt fint og fransk? Det er latterligt nemt at lave, og det smager skønt sammen med alt fra dessertosfæren, lige fra hvid vaniljeis til mørke chokoladekager.

I dag har jeg testet endnu en af de retter, som jeg skal have med til nytårsaften hos min søster i de fynske højdedrag. Det er en frugtsalat inspireret af 90-års-fødselsdagen, hvor en af retterne helt enkelt er frugt. Eller som den stangbakardi James udtaler det: Fru-it.

Frisk frugtsalat

Blåbærrene smagte ikke lige så godt, som de ser ud. Brug sæsonens frugter, når du skal lave en frisk frugtcocktail. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Testen i dag bekræftede ikke kun, at hindbærcoulis liver op på frisk frugt på den helt rigtige måde. Den beviste også, at kun en tåbe (mig) køber friske bær om vinteren. I den blandede bakke, jeg købte, var alle brombær og de fleste jordbær lige til at smide ud. Blåbærrene holdt sig til gengæld lige så godt, som de smagte dårligt. Red jer selv, mens I stadig kan, og brug kun sæsonens frugt til denne ret. Hertil hører lige nu, så vidt jeg kan regne ud, den velsmagende khakifrugt – eller sharonfrugt – hvis smukke, orange halvmåner I kan se på billederne.

Coulisen er lavet af frosne hindbær. Hvis ikke for andet, så lav hindbærcoulis for at opleve duften af bærrene, der koger.

Frugtcocktail med hindbærcoulis

Du skal bruge:
Frugsalat:
Sæsonens frugter i forskellige farver (jeg brugte kiwi, khakifrugt, pære, vindrue, jordbær og blåbær, men som sagt bruger jeg ikke bærrene igen om vinteren)

Hindbærcoulis:
250 g frosne hindbær
50 g sukker
Lidt vand

Fremgangsmåde:
Hæld hindbær og sukker i en gryde. Tilføj lidt vand, bare så bunden af gryden er dækket. Bring det i kog og lad det simre i ti minutter.

Man kan blende de kogte bær, men tanken om knuste hindbærkerner i min coulis fik mig til at passere bærrene igennem en sigte i stedet. Det gør man ved at mase bærrene gennem en fintmasket sigte med en ske. Ind i mellem skraber man de findelte bær (nu uden kerner) af undersiden af sigten.

Smag hindbærcoulisen til med sukker og lad den køle af i køleskabet.

Skær frugterne i både eller stykker. Læg de største stykker nederst og anret de mindre stykker ovenpå. Hæld 2 tsk coulis over frugten. Miss Sophy drikker portvin til frugten, så det vil vi også gøre nytårsaften :)

Hindbærcoulis på frugtsalat

Frisk frugtsalat med hindbærcoulis. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Dette indlæg blev udgivet i Årets gang, Salat. Bogmærk permalinket.

2 Responses to Nytårsmenu: Frugtsalat med hindbærcoulis

Der er lukket for kommentarer.