Nem aftensmad med kalkunbryst, hvidløg og appelsin

Stegt kalkunbryst med appelsinsauce

Kalkunsteg er bedre end sit rygte. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Engang var kalkunkød det store, magre slankehit i Danmark. Nu er det vist mest kendt for at være tørt, dog uden at smage af noget (en helt igennem dårlig kombi).

Alligevel har jeg fundet opskriften her frem fra minderne om kalkunkødets storhedstid. Det minde, der knytter sig lige til den her steg, er, at jeg laver den til min mor en dag, hvor hun kommer for at passe børnene, så det må have været i 00’erne, og – hvilket er det vigtigste i den her sammenhæng – hun kan vældig godt lide den.

Dertil kom, at det var lang tid siden, jeg havde lavet en nem aftensmads-opskrift til bloggen, og hvis der er noget, vi allesammen har brug for, så er det vel inspiration til nem, sund, gedigen aftensmad. I dag var det 19. gang denne måned, vi skulle have aftensmad her i familien, og i morgen bliver det 20. gang… du kan selv fortsætte den tankerække/talrække. Kalkunsteg, siger jeg bare.

Den blev faktisk lidt tør. Lav den her sovs til.

Mere nem aftensmad finder du her med kylling og her med laks og her med kylling eller noget andet, alt efter hvad du har lyst til.

Stegt kalkunbryst med appelsinsovs, tomater og forårsløg. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Stegt kalkunbryst med appelsinsovs, tomater og forårsløg. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Kalkunbryst med hvidløg og appelsin

Du skal bruge:
1 kalkunbryst
3-4 fed hvidløg
Olie
Salt og peber
En rød grøntsag (jeg brugte cherrytomater)
En grøn grøntsag (jeg brugte forårsløg)
Saft fra 1 appelsin
1 spsk honning
2 tsk tamari, fiskesauce eller en anden salt, asiatisk sovs

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175 grader.

Skær hvidløgene i skiver. Gnid kalkunkødet med salt. Stik spidsen af kniven ned i kalkunbrystet i et flot prik-mønster. Put de trekantede hvidløgsskiver ned i de trekantede huller. Smør et ildfast fad med lidt olie og drys lidt salt på. Læg kalkunbrystet på fadet og steg det i ovnen i 30 minutter.

Stegt kalkunbryst med hvidløgsprikker

Det ydmyge udgangspunkt – retten er meget nem at få i ovnen. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Mens fuglen er i ovnen, skærer du grøntsagerne ud i pæne bidder og blander dem med lidt olie, salt og peber.

Rør appelsinsaft, honning og din salte sovs sammen i en lille skål.

Når de 30 minutter er gået, pensler du kalkunkødet med appelsinsovsen og drypper ekstra over. Læg grøntsagerne rundt om fuglen. Steg videre i 15 minutter – dryp gerne med sovsen igen efter ti minutter.

Lad kødet hvile i ti minutter. Server med bagte kartofler og grøntsagsskuffesovs.

Dette indlæg blev udgivet i Fyld-selv-ud-opskrifter, Nem aftensmad. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA code