Choko-marcipankager uden hvede

Choko-marcipankager uden hvede

Denne opskrift fra Meyer er uden mel. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Det her er chokoladekager for voksne. De smager dybt af 70% chokolade og kan serveres uden anden pynt end kaffe og cognac. I Claus Meyer’s kogebog om chokolade, hvor jeg fandt den mel-løse opskrift, er kagerne bagt i små, karakterfulde, rektangulære forme, og de er fotograferet naturel.

Jeg havde ikke sådan nogle fine forme, og jeg kunne ikke lade være at pynte mine med smeltet chokolade og hakkede nødder, men dem, der var tilovers, har jeg spist, som de var. Nærmest som et chokolade-snackbrød. Den smeltede chokolade ovenpå var nu heller ikke af vejen ;)

Meyer's chokoladekager uden mel

Chokoladekager for voksne. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Portionen er lidt større end Meyer’s, fordi jeg ikke gad have chokoladerester af min 200 grams pakke.

Chokolade-marcipankager uden hvede

Du skal bruge (cirka 20 stk. i muffinsforme):
200 g mørk chokolade
60 g smør
170 g marcipan
ca. 4 store æggeblommer
ca. 8 æggehvider
110 g sukker
30 g kakaopulver

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Chokomarcipanmuffins

Kagerne køler af. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Hak chokoladen. Smelt smørret i en lille gryde, tag den fra varmen og put chokoladen i. Rør rundt, indtil smør og chokolade er smeltet sammen til en tyk chokoladesovs.

Riv marcipanen på den fine side af rivejernet og rør æggeblommerne i en efter en, til du får en jævn, gul masse.

Pisk æggehvider og sukker sammen. Det tager meget lang tid, men til sidst har du en flot hvid luftig masse med lidt marengsagtigt perlemorsskær fra sukkeret.

Rør lidt af æggehviderne i marcipanmassen, så den bliver mere lind. Rør chokoladen i, derefter flere æggehvider. Sigt kakaopulveret ned i skålen og rør det i med de sidste æggehvider.

Fordel dejen i muffinsforme og bag dem i cirka 10 minutter, så de stadig er klæge og saftige i midten. Lav kaffe og hæld cognac op. Eller også kunne du servere kagerne med glasur, hindbærcoulis, vaniljeis eller som jeg har gjort – smeltet chokolade og hakkede hasselnødder.

Chokoladekager uden mel

Choko-marcipankager pyntet med smeltet chokolade og hakkede nødder. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Dette indlæg blev udgivet i Kager uden hvede. Bogmærk permalinket.

4 kommentarer til Choko-marcipankager uden hvede

  1. Susann Romy skriver:

    Mmh, lækker twist med marcipan i dejen. De ser gode ud!

  2. Thomas skriver:

    Rigtig gode billeder! En opskrift vi absolut må få afprøvet snart. I øvrigt kan man aldrig få for meget chokolade ;-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA code