Rabarbercrumble med vaniljeis

Rabarberkage

Så er det rabarbersæson. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Om fjorten dage er det juni og sommer. Og det er kun lige blevet forår. Jeg forstår det ikke, og det gør min rabarberplante heller ikke.

Rabarberne i kagen her er fra et eller andet varmt land og ikke fra min have, hvor de højrøde stængler og deres bulede grønne blade kun lige stikker op over jorden. Jeg har bagt rabarbercrumble efter den opskrift, som Randi lagde i kommentarerne til den her rabarberdessert, da det var rabarbersæson sidste år, og det smagte bare godt!

Her får du opskriften præcis som jeg har bagt kagen på billederne, men 1. du kan med fordel lave dejportionen større, hvis dit tærtefad er lige så stort som mit, og 2. jeg tror, at du kan lave crumbledejen udelukkende med havregryn, sukker og smør, hvis du ikke har andet i køkkenet. Marcipan, kokosmel, nødder og mandler kan bruges som ekstra crunch. Melet tror jeg kan udelades, men det har jeg altså ikke prøvet.

Rabarbercrumble med vaniljeis

Du skal bruge:
600 g rabarber
2 dl sukker
2 spsk kartoffelmel
1 tsk vaniljesukker

2 dl havregryn
1 dl majsmel
150 g marcipan (eller 1 dl sukker/rørsukker/brun farin)
120 g blødt smør

Vaniljeis

Fremgangsmåde:
Skyl rarbarberne og snit dem fint. Rør dem sammen i en skål med sukker, kartoffelmel og vaniljesukker. Find et tærtefad med høje kanter og dæk bunden med rabarberne.

Rabarberrød er en farve helt for sig selv. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Rabarberrød er en farve helt for sig selv. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Ælt de øvrige ingredienser sammen i en skål og fordel dejen over rabarber-stykkerne.

I sin opskrift sætter Randi bagetiden til 25 minutter ved 225 grader. Jeg brugte varmluft, og efter ti minutter skruede jeg ned på 100 grader, fordi dejen havde taget rigelig farve, men jeg ville gerne have, at rabarberne kogte lidt længere. Det blev fint :) Prøv dig frem og hold øje med din rabarbercrumblekage, så den ikke bliver sort.

Rabarberkage

Lige taget ud af ovnen. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Server med vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum. Og tak for opskriften, Randi!

Dette indlæg blev udgivet i Årets gang, Fyld-selv-ud-opskrifter, Kager uden hvede. Bogmærk permalinket.