Nem aftensmad med farsbrød

Farsbrød med cornichoner

Farsbrød er nem og lækker aftensmad, som kan laves på alle mulige måder. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Inspiration til aftensmaden på en ellers uinspireret tirsdag eller torsdag aften. Det er, hvad det her farsbrød er.

Jeg har altid selv brug for nye hverdagsretter, som er nemme at lave og lækre at spise. Det lever farsbrød fuldstændig op til. Du kan lave det med det, du lige har i køleskabet eller køkkenskuffen, og det gør det oven i købet til super-anti-madspilds-mad.

Opskriften er sådan set den samme som til frikadellerne, men i farsbrød kan man putte interessante, store ingredienser indeni. Her har jeg puttet hele cornichoner i, for at det skulle se sjovt ud, når man skar en skive. Det syntes hele familien smagte godt, også drengene, som ellers ikke skal nyde noget af syltede agurker.

Hakket kød og grøntsager

Hakket svinekød med løg, rød peber, krydderurter og små, syltede agurker (cornichoner). Foto: Solvej D. Rasmussen.

Du kan som sagt lave farsbrødet med alle mulige ingredienser. Så hyg dig med det! Og prøv oliven og fetaost, rødbeder og persille, nødder og blåskimmelost eller kun krydderurter eller …

Farsbrød

Du skal bruge:
Cirka 600 g hakket kød (du kan bruge alle slags – jeg brugte svinekød)
1 æg
1 løg
8-10 cornichoner (eller noget andet syltet)
1 rød peberfrugt (eller noget andet rødt til at give et farvestænk)
Grønne krydderurter (jeg brugte estragon, persille og timian)
Salt og peber
Olie

Fremgangsmåde:
Skyl krydderurterne og hak dem. Hak løget fint.

Ælt kød, æg, løg og krydderurter sammen til en ensartet fars. Krydr med salt og peber efter smag.

Smør lidt olie i bunden af et ildfast fad. Læg et lag fars ud som bunden af dit farsbrød. Placer fire-fem cornichoner ovenpå. Læg et lag fars mere på, og derefter cornichoner igen.

Farsbrød med cornichoner

Læg cornichoner oven på det første lag fars. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Slut af med et lag fars og tryk farsbrødet sammen til en nydelig facon.

Farsbrød med grøntsager

Så skal det bare i ovnen, og du kan slappe af i 45 minutter. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Steg farsbrødet i ovnen ved 200 grader i cirka 45 minutter. Du kan samtidig stege nogle kartoffelbåde, så har du tilbehøret :)

Dette indlæg blev udgivet i Fyld-selv-ud-opskrifter, Nem aftensmad. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA code