Megasalat til de lange, lyse grillaftener

Salat med hele salatblade

Megasalat er god som grilltilbehør. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Nu bliver det grilltid, aftensolen skinner, haverne dufter af optændingsbriketter, og ved I hvad? Det siger mig ikke en pind. Jeg er helt enkelt immun over for Weber-magien, gider ikke besværet med kul, hvis temperatur jeg ikke kan indstille, fatter ikke, hvorfor jeg også lige skal spise en pølse… ?

Men jeg kender rigtig mange, der er glade for at grille, og til jer! Giver jeg den her salat. Den hedder megasalat, fordi den er lavet af hele salatblade og skal serveres i et kæmpe fad. Jeg så sådan en salat på en kursusbuffet fornylig og lod mig inspirere af dens grandiositet.

Hjertesalat, cornichoner og en dressing af creme fraiche og friske krydderurter. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Hjertesalat, cornichoner og en dressing af creme fraiche og friske krydderurter. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Megasalaten er god som grilltilbehør, fordi den er nem at lave og ser sej ud på tilbehørs-bordet, de hele blade holder sig godt på vej hen til naboens havefest, og cornichonerne er i familie med agurkesalat, som jo passer så godt oven på en grillet hotdog.

Salat med hele salatblade

Det er nemmere og sjovere at tage salat med en tang end med klassisk salatbestik, især hvis man står med en tallerken i den ene hånd. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Megasalat med cornichoner

Du skal bruge:
To hoveder salat med store, flotte blade, for eksempel hovedsalat, romainesalat eller hjertesalat, som var det jeg brugte
1-2 spsk creme fraiche
Friske, grønne krydderurter
6-7 cornichoner
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Del salathovederne i blade og skyl dem grundigt. Lad dem dryppe godt af i en sigte.

Salat med hele salatblade

Foto: Solvej D. Rasmussen.

Skyl krydderurterne. Det betyder ikke så meget, hvilke krydderurter det er. Jeg brugte persille og kunne også have brugt timian, basilikum eller estragon. Hak krydderurterne, skær cornichonerne i skiver og bland begge dele med creme fraiche og salt og peber efter smag.

Vend salatbladene med dressingen og anret dem i det største fad, du har i skabet. Dæk med film og giv dig til at vente på, at kullene er varme nok.

Salat som grilltilbehør

Foto: Solvej D. Rasmussen.

Dette indlæg blev udgivet i Årets gang, Fyld-selv-ud-opskrifter, Salat. Bogmærk permalinket.