De bedste opskrifter fra 2013

For tiden er der gode nyheder hver dag. Nemlig dem, der begynder med: Dagen er tiltaget med… I dag er den for eksempel tiltaget med 18 minutter siden årets mørkeste dag, og hvis du ligesom jeg bliver trist allerede i oktober ved udsigten til buldermørke klokken fire om eftermiddagen, så er mere dagslys altid gode nyheder.

Og her skal vi lige kaste et blik på gamle nyheder, nemlig de opskrifter fra 2013, som fortjener en ekstra runde i manegen.

Jeg har lige bagt de her boller igen til min veninde Susanne, som kom på besøg med sin lille søn Holger. Susanne, Holger, Laurits, Ejnar, Ejnar’s legekammerat Nicolaj og jeg er enige om, at portionen er ALT for lille, og at man snildt kan bage tredobbelt portion næste gang. Opskriften kræver nogle lidt specielle ingredienser som kokosfiber og mandelmel, men til gengæld får man en bolle med en god krumme og en dejlig kokos-mandel-smag.

Nybagte boller uden hvedemel

Boller med mandler og kokos (uden hvede). Foto: Solvej D. Rasmussen.

Der er mere lækkert bagværk at finde i de her choko-marcipankager, som jeg næsten selv havde glemt igen, siden jeg bagte dem første gang i april.

Choko-marcipankager uden hvede

Choko-marcipankager uden hvede. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Og nu vi er ved reminderne, så kan det ikke siges for tit: Spis kartoffelmos! Velsmagende, billig, sund, klimavenlig, nem aftensmad – ja tak. Put grøntsager i og mor dig med det.

Kartoffelmos med grøntsager

Kartoffelmos med broccoli og rødløg. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Jeg har bagt de her kikærtefladbrød flere gange, siden jeg prøvede opskriften, og hver gang er jeg lige ved at grine højt, fordi jeg troede, kikærtefladbrød var drønsvære, nærmest UMULIGE at bage, og så er det bare tudenemt! Kikærtepandekager er vist en mere præcis betegnelse, men jeg har også brugt dem som pizzabund, og det fungerer vældig fint, og opskriften er på vej på bloggen inden længe.

Kikærtefladbrød

Nemme, lækre kikærtefladbrød. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Sidste opfordring: Prøv at lave den her kalkunsteg, hvis du en dag står og ikke ved, hvad I skal have til aften.

Stegt kalkunbryst

Stegt kalkunbryst med appelsinsovs, tomater og forårsløg. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Som du måske har lagt mærke til, kan du finde alle opskrifterne på bloggen indekseret på denne side.

Dette indlæg blev udgivet i Årets gang. Bogmærk permalinket.