Nem aftensmad med kylling, ost og krydderurter

Nem aftensmad med kylling

Kyllingebrystfilet med gedeost og timian (og rabarberkompot). Foto: Solvej D. Rasmussen.

I opskriften står der gedeost og timian, men du kan lave den her kyllingret med enhver ost og alle krydderurter.

We go way back, den her opskrift og mig. Da jeg fandt den frem igen i fredags,  fordi madklubben skulle komme og jeg absolut ville lave noget der passede til rabarberkompot, mindede den mig om en bestemt periode, da børnene var små og vi boede i et lejet hus i den anden ende af byen og drømte om at bygge et nyt hus. Dengang lavede jeg tit denne ret, når vi fik gæster. Den er nemlig nem at lave og kan forberedes på forhånd, og det gjorde den meget attraktiv som gæsteret for vores småbørnsfamilie. Og det ‘nye’ hus har ti års jubilæum denne sommer. Hvilket betyder, at det må være over ti år siden, at jeg lavede retten sidst…

Den har overhovedet ikke fortjent at gå i glemmebogen, for den er også fremragende til hverdag. Man tager et stykke kyllingebrystfilet, skærer en lomme og putter lækkerier i. Det tager ikke mange minutter, og som sagt bruger du bare den ost og de krydderurter, du har ved hånden. Du behøver ikke engang have begge dele, enten ost eller krydderurter er også godt. En kødnål er fint, men kan undværes. Ifølge opskriften skal fileten pensles med honning – her pensler du også bare med sennep, pesto, chilisauce, ingenting eller hvad du nu synes.

Aftensmad med kylling

Fadet kom til at ligne abstrakt kunst, fordi honningen gled ned og brankede. Sådan kan det gå :) Foto: Solvej D. Rasmussen.

Kylling med ost og krydderurter

Du skal bruge:
Kyllingebrystfileter
Ost – jeg brugte gedeost
Krydderurter – jeg brugte timian
Noget til pensling – jeg brugte honning
Salt og peber
Olie

Fremgangsmåde:
Rens kyllingefileterne for fedt og hinder og den slags. Skær en lomme i hver filet med en skarp kniv. Læg to skiver gedeost og et par timian-stilke i lommen og luk eventuelt med en kødnål (eller en tandstik, som har ligget i koldt vand i cirka tyve minutter).

Kylling med krydderurter

Skær en lomme og fyld den med lækre ting. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Find din bagepensel frem, hæld lidt honning op i en lille skål og pensl fileterne med et tyndt lag honning.

Smør et ildfast fad med olie og drys salt og peber på. Læg kyllingestykkerne ovenpå. Drys dem med salt og peber og steg kyllingerne i ovnen i cirka 20 minutter ved 200 grader.

Dette indlæg blev udgivet i Fyld-selv-ud-opskrifter, Nem aftensmad. Bogmærk permalinket.