Varme hveder uden hvede

Hvedefri hveder

St. Bededags-hygge uden hvede. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Man kan godt spise hveder, selvom man ikke spiser hvede. Når alle de andre på vejen tænder ovnen for at varme deres hvedeknopper, så tager du bare de her boller fra Schär frem og tænder brødristeren! Og så er du totalt meget med på St. Bededags-vognen.

Firmaet Schär laver mange gode hvede- og glutenfri produkter. Panini-bollerne her er handy, når jeg ikke lige har fået bagt mit rugbrød, eller når jeg har lyst til lyst brød, eller når det er aftenen før St. Bededag og hyggeligt at holde traditionen vedlige med hvide, ristede boller. Lige præcis panini-bollerne her bliver absolut bedst, når man skærer dem over og giver dem et par minutter på hver side på brødristeren. Schärs produkter kan du købe i helsekostbutikker og store supermarkeder som Kvickly og Føtex.

Rigtige hvedeknopper skal vistnok være firkantede og bages med kardemomme, og hvis du ikke kan undvære de features, så har du måske lyst til at bage selv efter Politikens opskrift på hvedefri hveder lige her.

Hvedefri varme hveder

Schärs panini-boller brugt som hvedefri varme hveder. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Dette indlæg blev udgivet i Årets gang, Brød uden hvede. Bogmærk permalinket.