Fyldte avocadoer – nu med video

Tilbehør med halve avocadoer

Halve avocadoer med pyntedimser. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Nogle gange serverer jeg noget til mine gæster, som mine gæster som regel kalder tapas, og som jeg kalder en buffet. Nu kan I selv vælge, hvad I vil kalde det. Maden består af 8-10 forskellige enkle retter og lækkert brød. Længere nede skal du nok få et eksempel på en hel menu, men lad mig først lige forklare, at en af retterne næsten altid er et fad med halve avocadoer pyntet med oliven. Jeg synes, det ser fint ud bare med oliven, men det syntes Viggo så ikke, sidste gang vi lavede det, så nu er der altså også en klat creme fraiche i den variation.

Fyldte avocadoer

Avocado med fyldt peberfrugt, kapersbær og creme fraiche og oliven. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Det ser finest ud, hvis alle avocadoerne er pyntet ens – det er så igen bare min ydmyge og åbenbart ikke altid gyldige holdning… Her har jeg dog brugt forskellige ingredienser for at inspirere, for der er jo ikke noget sjovere end at lege med maden og hvilken bedre anledning end de her avocadoer? Du kan lave avocadoer med kapersbær, som altid er smukke på deres egen, dejlige, pivsure facon. Du kan bruge små peberfrugter med flødeost i; de er til gengæld meget søde. På billederne kan du også se grillede artiskokker, som også kunne have været brugt som avocado-pynt. Det er alt sammen fra kategorien ‘noget på glas’, som henviser til indbydende lækkerier konserveret i fine glas med tillokkende etiketter. Så du har frit valg på mange hylder både i supermarkedet og delikatesseforretningen.

En hel menu kunne se sådan her ud:
Fyldte avocadoer
Små tærter
En kartoffelsalat
En grøn salat (kun grønne ingredienser, f.eks. rucola, hjertesalat og grøn peber)
En speciel salat (f.eks. med blå druer og cashewnødder)
En tomatsalat (bland halve tomater i forskellige farver og størrelser, måske med et par mozzarellakugler)
Røget laks eller hellefisk arrangeret med et eller andet
Kyllingestrimler, marineret i tamari og honning, og lynstegt på panden
Foccaciabrød med rosmarin
Tomatpesto

Det er mange retter, som skal være færdig på samme tid, så hvis du kaster dig ud i det, så forbered dig godt. Beslut præcis hvad der skal på bordet, så du får købt alt ind af det, du skal bruge, og så du ved, hvad og hvordan du skal lave det (jeg ender altid med at have løse ender alligevel, men beslut hovedparten af retterne). Lav så meget som muligt dagen før (for eksempel brød, tomatpesto, fad med røget fisk). Få hjælp i køkkenet af din søde og rare mand/veninde/søn i den sidste times tid, før gæsterne kommer, for salater bliver triste og tomater tørre, hvis de laves i alt for god tid.

Fyldte avocadoer

Du skal bruge:
Modne avocadoer
Noget på glas, f.eks. oliven, fyldte peberfrugter, grillede artiskokker

Fremgangsmåde:
Det er lettere sagt end gjort at få fat i en moden avocado. Mærk på dem. De skal give lidt efter, når man trykker på dem, men må ikke være bløde. Opbevar dem ved stuetemperatur og brug dem hurtigt.

Halver avocadoen og løsn den fra skrællen med den sløve side af en bordkniv, så du kan smutte den ud i et stykke. Jeg har lavet en lille film, der viser, hvordan man gør. Det er min første mad-video, så bær over med, at avocadoen ryger ud af synsfeltet på et tidspunkt, og at Ejnar snakker på Skype i baggrunden. (…jamen, Solvej, hvis videoen blev så dårlig, hvorfor lavede du så ikke bare en ny? Fordi jeg kun havde én avocado.) Jeg tror, I nok skal fange budskabet. Tak til Laurits for at trykke på knapperne!

Læg de halve avocadoer på et fad – jo flere, jo flottere – og pynt med hvad du nu har valgt at pynte med i dag.

Avocado som grøntsagsret

Selvfølgelig kan du også bare bruge avocadoerne som tilbehør til en varm hovedret. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Dette indlæg blev udgivet i Fyld-selv-ud-opskrifter, Salat. Bogmærk permalinket.

5 Responses to Fyldte avocadoer – nu med video

Der er lukket for kommentarer.