10 opskrifter på nem aftensmad

Jeg har sagt til Laurits, at jeg glæder mig, til han flytter hjemmefra, og Viggo og mig kommer på besøg, og han har lavet mad til os, for så vil jeg sidde og sige: Jeg skal IKK’ have noget af det der! Det ligner LORT!… NEEJH! Jeg sagde, jeg IKK’ ville smage det!…… jeg spiser det ikke….. Jamen, det gør jeg ikke.

Laurits er 14 år, så han er gammel nok til at se det sjove i det. Men også gammel nok til at spise, hvad der kommer på bordet uden at sortere, vil mange sikkert sige.

Sådan er virkeligheden så ikke. Da jeg var barn, kunne jeg heller ikke lide blomkål og kogte gulerødder og mange andre ting, som jeg gerne spiser nu.

Så her kommer en liste af børne- og teenagevenlig aftensmad. Alle opskrifterne er ‘gamle’ på bloggen, men nogle af dem fortjener at få en ekstra omgang rampelys. Jeg havde faktisk selv glemt flere af dem, men blev vældig sulten ved gensynet. Jeg håber, at listen også kan give dig inspiration til hverdagsmaden i børnefamilien. Alle opskrifterne kan tilpasses det, du har i køleskabet, og de er selvfølgelig alle hvedefri.

Nem aftensmad med grøntsagssuppe

Grøntsagssuppe med mandler. Foto: Solvej D. Rasmussen

Grøntsagssuppe med mandler
En af de retter, der skal på bordet snart, er grøntsagssuppen med mandler og rugbrød som tilbehør. Suppe har altid været en af de bedste måder at spise vegetarisk, billigt og klimavenligt her i familien, så det skal snart i gryden igen.

Nem aftensmad med chorizo og kartofler

Kartofler med chorizo. Foto: Solvej D. Rasmussen

Kartofler med chorizo
Også nem og næsten uden kød er retten med chorizo og kartofler – perfekt lige nu, hvor kartoflerne er på deres allerlækreste.

Grundopskrift på risotto

Opfind din egen risotto. Foto: Solvej D. Rasmussen

Opfind din egen risotto
Risotto kan laves vegetarisk, hvis man har lyst til det. Vi putter dog som regel skinke i – en af dem med et smukt navn som prosciutto, serrano eller parma.

Frittata i ovnen

Stop-madspilds-frittata. Foto: Solvej D. Rasmussen

Stop-madspilds-frittata
Også frittataen er en rigtig god, nem grøntsagsret til hverdag. Lav den med det, du har i køleskabet, for at undgå madspild, og drys med ost for ekstra lækker- og børnevenlighed. Hvis altså dine børn kan lide ost.

Nem aftensmad med laks

Fisk til aftensmad. Foto: Solvej D. Rasmussen

Fisk til aftensmad
Denne ret med laks, mandler og hvidløg er lækker til gæster, men også når man gerne vil have fisk til aftensmad.

Nem aftensmad med frikadeller med grøntsager

Lækre frikadeller. Foto: Solvej D. Rasmussen

Lækre frikadeller
Aftensmad med hakket kød er slet ikke den dårligste måde at få grøntsager på. Her er en opskrift på gode frikadeller med smag…

Nem aftensmad med farsbrød

Lækkert farsbrød. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Lækkert farsbrød
…og her er en på farsbrød. Både frikadellerne og farsbrødet kan laves med al slags hakket kød.

Nem aftensmad med kylling

Kylling i wok. Foto: Solvej D. Rasmussen

Kylling i wok
Hvis du er mest til aftensmad med kylling, så prøv denne opskrift på kylling med stegte ris.

Nem aftensmad med saltimbocca

Kylling i ovn. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Kylling i ovn
Denne opskrift på saltimbocca kan laves med kyllingfilet, men også med andre slags kød og udskæringer. Den er meget enkel og lækker på grund af hvidvinen.

Nem aftensmad med thaikylling

Thaikylling. Foto: Solvej D. Rasmussen

Thaikylling
Det bedste ved den her opskrift på thai-inspireret kylling er, at man kan få brugt alle de fantastiske asiatiske ingredienser man har købt til en opskrift engang.

Nem aftensmad med stegt kalkunbryst

Nem kalkunsteg. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Nem kalkunsteg
Og så tager vi lige en 11. opskrift med. Det er en af dem, der kan lave sig selv i ovnen, mens man spiller fodbold med ungerne eller læser avis eller hvad man nu har lyst til at slappe af med i en halv time.

Dette indlæg blev udgivet i Nem aftensmad. Bogmærk permalinket.

2 Responses to 10 opskrifter på nem aftensmad

Der er lukket for kommentarer.