Banankage uden hvede (med masser af bær)

Banankage med bær

Hvede- og glutenfri banankage med bærsymfoni. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Det er ferietid. Fordi vi tømmer vores venners postkasse og vander deres planter, mens de er i sommerhus, må vi plukke bær i deres have. Og prøv lige at se, hvilken fabelagtigt fordelagtig aftale det er for os! Kirsebær, blåbær, solbær og ribs i paradisiske mængder. Jeg håber sandelig, det er et godt sommerhus.

Kirsebær, solbær, blåbær, ribs

Høst. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Kagen er en klassisk banankage fra Karolines Køkken. Min kollega Pia har gjort den hvedefri ved at skifte hvedemelet ud med boghvedemel, da vi havde kollegialt samvær hjemme hos hende den anden dag. Jeg sagde straks til hende, at jeg ville bage den til min blog og tage æren for den, og det var helt fint med hende :)

Jeg brugte én banan, sådan som der står i opskriften, men Pia brugte to – og det vil jeg også gøre næste gang. Pias kage var nemlig rigtig lækker, min var en anelse tør.

Banankagen er hvede- og glutenfri.

Banankage med bær

Kirsebær, solbær, blåbær og ribs fra vennernes have. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Banankage uden hvede

Du skal bruge:
3 æg
170 g sukker
2 tsk vanillesukker
125 g boghvedemel
1 tsk bagepulver
100 g smør
2 bananer
Cirka 200 g chokolade til overtræk
Friske bær

Fremgangsmåde:
Beklæd en aflang kageform med bagepapir og tænd ovnen på 175 grader ikke-varmluft.

Smelt smørret i mikrobølgeovnen og lad det køle af.

Pisk æg, sukker og vanillesukker rigtig godt sammen (5-10 minutter).

Bland mel og bagepulver sammen i en skål og rør det nænsomt i æggeblandingen skiftevis med smørret.

Mos bananerne og bland dem i dejen.

Fordel dejen i formen og bag kagen i cirka 50 minutter. Den er bagt, når der ikke sidder ubagt dej på en kødnål eller strikkepind, der stikkes ned midt i kagen.

Lad banankagen køle af på en bagerist. Det er meningen, man skal vende den på hovedet, men det var min kage hævet for meget til, så jeg lod den stå, som den gjorde. Når kagen er kølet af, smeltes chokoladen over vandbad og fordeles over hele kagen. Gør det, mens kagen står på et stykke bagepapir, så den ikke gror fast i dit kagefad sammen med chokoladen. Drys bær over den smeltede chokolade.

Hvis din familie er ligeså utålmodig som min, kan du sætte kagen i køleskabet. Så går det lidt hurtigere med at få chokoladen til at stivne.

Flyt kagen over på et fad og pynt med flere bær. Viggo syntes, creme fraiche ville have været godt til. Det kan du jo prøve, hvis du har lyst :) Jeg syntes, bærsymfonien opfyldte alle mine drømme om tilbehør til denne kage.

Spist banankage

Spist banankage. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Dette indlæg blev udgivet i Årets gang, Kager uden hvede. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Banankage uden hvede (med masser af bær)

  1. Anette Petersen skriver:

    Hej Solvej

    Jeg har gennem det sidste års tid haft stor glæde af at prøve nogle af dine kage, de er virkelig gode.
    Jeg mener dog et det her på din side af jeg fandt en fantastisk opskrift på en krydderi kage som skulle bages som en lagekage og deles i to eller tre og derefter laves som figur kager. Har lavet den to gange og den er så god, men har desværre ikke skrevet den ned. Kan ikke finde den nu, men kan da tage fejl at det ikke var din blogg den var på.
    Har dog kigget de andre i gennem jeg har haft brugt og gemt uden resultat.
    Så nu skriver jeg til dig om du kan hjælpe mig.

    Mvh Anette
    Har lige banan kagen i ovnen, ser meget lækker ud.

    • Solvej skriver:

      Hej Anette,
      Suk, den kage kan jeg desværre ikke genkende. Det er ikke en af mine, og den lyder ellers rigtig lækker! Jeg håber, du finder den igen, og jeg håber også, at banankagen blev god.
      Mange hilsner fra Solvej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA code