Dagens høst

Hjemmedyrkede agurker, figner, blommer og vindruer

Dagens høst i lørdags. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Der burde måske være en opskrift med her, på agurkesalat eller på de her kager bagt med stikkelsbær, hvilket jeg er sikker på, ville være en skøn mundfuld.

Men jeg kan bedst lide at spise frugterne og grøntsagerne fra haven rå.

Særligt blommerne er perfekte i kødet og fyldige i smagen.

Ejnar spiser gerne en hel agurk ad gangen.

Hjemmedyrkede stikkelsbær, blommer og vindruer

Dagens høst i dag. Min lille, nye stikkelsbærbusk gav en håndfuld bær, som jeg har skyndt mig at plukke, før solsortene gjorde det. Blommerne hedder Opal, druerne hedder Schuyler. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Vindruerne, som vinplanten i orangeriet nu gavmildt producerer, er ikke hoppet med på den kernefri trend. Jeg spytter dem ud, Laurits og Viggo gør ikke.

Rødbederne kan man spise revet og blandet med lidt creme fraiche – det er fint tilbehør.

Og så venter vi stadig på tomater og nektariner, som hænger grønne nede i orangeriet.

Der er også slanger i paradiset, eller rettere larver, som har ædt al broccolien. Der er ærter, som så hippe ud i deres violette skal, men ikke smagte af ret meget. Og der er æbletræer, som har fået sygdomme og skal fældes.

Og så er der fignerne, som er et eller andet sted mellem slanger og paradis. Vores figentræ giver masser af figner, og smagen er vist god nok. Jeg kan bare ikke lide dem alligevel. Så hvis du har en opskrift, der kan få det fede frem i friske figner, så læg endelig et link til den i kommentarerne! Jeg har hårdt brug for den :)

Orangeri med vinplante og nektarintræ

Sådan ser der ud i orangeriet denne sommer. Foto: Solvej D. Rasmussen.

Dette indlæg blev udgivet i Årets gang, Køkkenhaven. Bogmærk permalinket.

4 Responses to Dagens høst

 1. Randi skriver:

  Et fantastisk kig ind i jeres drivhus! Og spændende med alle de forskellige afgrøder, du har. Det er en god fornemmelse at gå ud og hente noget i haven – og spise det på vej ind :-)

  • Solvej skriver:

   Ja, der er noget tilfredsstillende på et dybere plan ved at producere sine egne fødevarer! Jeg kan nu også godt lide, når de når så langt som til bordet :)

   Og drivhuset, ja, vi er SÅ glade for det. Kan ikke anbefales varmt nok!

 2. Sikke en god høst – og dejligt kig ind i orangeriet. Smager vindruerne godt? Har desværre ikke nogen god opskrift med friske figner. Kan man ikke drukne dem i noget spiritus, flambere dem og så spise dem med flødeskum?

  • Solvej skriver:

   Vindruerne smager rigtig godt, man skal bare lige manøvrere kernerne ud (er vi nogen, der synes). Jo, figner druknet i spiritus, det kan vel kun blive godt?! Ellers har jeg også fået det tip at skære et kryds i dem og børge noget honning ned i og bage dem i ovnen. Og så flødeskum, også der. Lige nu er der ingen, der er modne, så det må vi prøve senere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

CAPTCHA
Change the CAPTCHA code